Xàbia ret homenatge a Tomás Ruíz i José Vicente Serra fent-los entrega dels premis 9 d’Octubre

09 oct 2018 Amics i familiars acompanyen als dos reconeguts enguany pels seus Valors Cívics i la seua Solidaritat amb la comunitat

Com és tradició, a Xàbia el 9 d’octubre es festeja amb un homenatge cívic a la seua gent. A persones que es distingeixen especialment en els camps de la solidaritat i els valors cívics, als quals l'Ajuntament lliura any rere any els premis Vila de Xàbia.

En un saló de plens replet d'amics i familiars dels guardonats, el Consistori ha celebrat el seu acte institucional, presentat per Marta Arnal, reina de les Fogueres i representant dels joves en aquesta cerimònia, amenitzada pel Grup Polifònic Ars Nova. Pràcticament tota la Corporació ha participat en l'acte central dels actes commemoratius pel 9 d’Octubre, que ha estat presidit per l'alcalde, José Chulvi i el regidor de Cultura, Quico Moragues.

Chulvi ha sigut l'encarregat de lliurar les estatuetes als qui ha definit com “dues persones imprescindibles per a entendre l'esperit del nostre poble”.

De Tomás Ruiz, que ha sigut presentat pel periodista J.J.Pérez  Benlloch, ha destacat que és “un agitador en el més bell i noble dels sentits”; un intel·lectual i un home cabdal de la cultura valenciana que ha sabut donar dimensió social al seu talent. “Tomás encomana una passió humanista i interessada, a voltes polèmica, sempre genial, a la qual ningú pot quedar indiferent.

A Ruíz se li reconeix la seua llarga trajectòria com difusor i agitador cultural en el municipi, com a pioner en la promoció de l'art: en 1968 va obrir “Ambolo” la primera sala d'art de Xàbia i també va ser l'ideòleg del projecte de l'exposició urbana Llocs Lliures, sent a més un dels membres fundadors del grup d'artistes de la Marina Alta De *Reüll.

Respecte al mereixedor del premi 9 d'Octubre a la Solidaritat, José Vicente Serra “Miero”, ha  destacat que és “una persona que ens renova cada dia la fe en la nostra gent”, un dels “imprescindibles perquè en temps d'egoisme, puguem conservar la flama de la comunitat”.

A Miero, qui és responsable de l'agrupació local de Protecció Civil i un dels puntals del Centre Excursionista, “li devem seguretat, estima, coneixement” ha convingut l'alcalde per la seua defensa convençuda de la naturalesa i col·laboració desinteressada en la seguretat dels altres, demostrant el seu compromís en cada emergència: foc, vent, neu o pluges torrencials.

Els assistents a l'acte institucional han pogut conèixer un poc millor la seua personalitat amb la presentació de la seua germana Carmen Serra. També s'han projectat dos vídeos que han repassat les trajectòries de tots dos premiats de forma unànime per l'Ajuntament de Xàbia i que s’han mostrat emocionats i agraïts pel reconeixement pùblic.

En finalitzar l'acte, ja en l'exterior del Consistori, s'ha pogut gaudir de la música de la Colla Xirimitabs i d'una xicoteta exhibició de la Muixaranga de la Marina Alta.