La Mar de Tapes protagonitza l'oferta gastronòmica de Xàbia durant aquest pont

08 oct 2018 Del divendres 12 al diumenge 14, un total de 22 establiments hostalers de Duanes participen en aquesta ruta gastronòmica

El barri de Duanes del Mar es converteix aquest pont del Pilar en l'epicentre de la gastronomia més marinera amb les seues jornades “La Mar de Tapes”. Des del divendres al migdia al diumenge un total de 22 locals de restauració participen en l'esdeveniment culinari més potent del barri. Quasi la pràctica totalitat de restaurants i bars elaboren una tapa especial que serviran durant aquests tres dies amb el peix com a màxim protagonista amb la qual conviden als visitants a fer un recorregut per la gastronomia amb més essència marinera.

Com ha assenyalat la presidenta dels comerciants del Port, Cande Ros, durant aquest pont “traiem la nostra cuina al carrer” ja que els participants instal·laran una barra en l'exterior del local per a servir exclusivament aquestes tapes. Després, a l'interior seguiran oferint servei habitual.

Ros ha apuntat que la filosofia d'aquest esdeveniment és que els assistents passegen entre bar i bar, aprofitant així per a dinamitzar també els comerços. En el carrer hi haurà música en directe, activitats per a xiquets i mercat d'artesania amb el que l'ambient està més que garantit.

L'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubí , han mostrat el seu suport a aquest esdeveniment que donarà un atractiu major al port durant aquest pont tant per als xabieros com para els que visiten la vila.

Chulvi ha volgut agrair a l'associació l'esforç que fa per a proposar aquest tipus d'esdeveniments i per a mantenir dia a dia negocis en els quals preval la qualitat i l'atenció personalitzada. “El comerç i l'hostaleria donen vida als pobles i a nivell gastronòmic Duanes és un exemple de com conviuen ofertes senzilles i de sempre amb altres més elaborades però sempre oferint l'essència de Xàbia com a poble mariner” ha manifestat l'alcalde.

La ruta gastronòmica la Mar de Tapes estarà funcionant divendres i dissabte (12 i 13 d'octubre) tant en horari de migdia com de vesprada, mentre que el diumenge dia 14 les tapes se serviran només a l'hora de menjar. Els tiquets de les degustacions tenen un preu d'1,80 euros per a les tapes i 1’50 euros la beguda.