L'Ajuntament de Xàbia obri un gran parc per a gossos al costat del riu Gorgos

26 ago 2015

L'Ajuntament de Xàbia ha obert el primer parc per a gossos del municipi en la zona de Pou de Moro, al costat del riu Gorgos. Es tracta d'una gran àrea verda de 3.700 metres quadrats dotada amb papereres, expenedors de borses per a arreplegar els excrements dels cans i mobiliari com a bancs perquè les persones puguen descansar o llegir mentre les seues mascotes corren, juguen o fan exercici.
El recinte, envoltat amb un clos per seguretat, té zones d'ombra amb arbres i pròximament es millorarà plantant-ne de nous i amb la instal·lació de jocs per als gossos. Aquest disseny es farà seguint els consells de protectores com Rama o Apasa, amb les quals l'Ajuntament manté contacte directe. Avui l'alcalde, José Chulvi, ha visitat el lloc al costat de les regidores de Medi ambient, Doris Courcelles, i Serveis, Kika Mata. Els responsables municipals han anunciat l'obertura oficial del parc i han demanat als usuaris que ho gaudisquen amb responsabilitat, acatant les normes bàsiques i sent conscients que són responsables que el seu gos no causa malament algun a altres animals o persones.
I és que el nou espai té una sèrie de pautes per al seu bon ús, que passen per l'obligació (legal i moral) d'arreplegar els excrements de la seua mascota, usar la corretja per a eixir i entrar del lloc i portar als gossos convenientment identificats i vacunats. Entre les prohibicions està maltractar als animals i portar-los a aquest espai de convivència quan estiguen malalts, en zel o tinguen problemes d'agressivitat.
També es prohibeix l'entrada a xiquets xicotets per a evitar accidents amb els gossos més grans. Als quals facen cas omís d'aquestes normes de forma reincident se'ls podrà prohibir l'entrada.
Aquest parc se suma als cinc pipicans ja oberts i reforça les dotacions públiques de Xàbia pensades perquè la convivència entre persones i les mascotes siga més cívica i genere menys problemes, sobretot els més comuns que estan relacionats amb la presència d'excrements en les vies públiques.