Notícies

Xàbia convoca 12places d'agent de Policia Local per al periode estival

Degut a l'augment de població de Xàbia durant els mesos d'estiu i a la necessitat de garantir la seguretat i la convivència, l'Ajuntament de Xàbia convoca 12 places d'Agent de Policia Local per a estos mesos. El termini per presentar la documentació sol·licitada acaba el dia 11 d'abril. Les persones interesades poden trobar ací tota la informació.

Els nous oficials de la Policia Local prenen posessió

Els agents José Ignacio Muñoz Lorenzo i David Dávila Rodríguez han pres avui possessió com a nous oficials de la Policia Local de Xàbia. L'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, els han fet lliurament dels galons que reflecteixen la seua nova graduació. En la imatge, els agents i els responsables municipals junt a l'inspector en cap, José Antonio Monfort, i l'inspector Pepe Ribes.

La Policia de Xàbia destina una unitat a les comeses especials

 

El grup s'encarregarà de la vigilància en l'entorn rural i marí, les urbanitzacions i la prevenció en actes multitudinaris

La Policia Local de Xàbia, dins de les accions empreses per la prefectura per a millorar la seua organització interna, ha creat una Unitat de Comeses Especials (UCE). Aquest equip, format per cinc agents, estarà disponible per a atendre tots aquells serveis específics o especials que sorgisquen en la població i, per tant, tindran uns torns de treball més flexibles per a acoblar-se a les necessitats operatives.
Les seues principals funcions seran la vigilància i protecció de la seguretat en les urbanitzacions, el Medi ambient les zones agràries o el litoral. També els operatius preventius en esdeveniments que comporten la concentració de persones en la via pública o en edificis municipals, a mes de la protecció de les autoritats locals si alguna situació ho requereix.
L'inspector en cap, José Antonio Monfort, ha explicat que aquesta unitat naix per a atendre la creixent demanda dels serveis policials fóra del servei ordinari, ja que Xàbia és un municipi amb gran dispersió de població, un vast territori i nombroses activitats esportives o festives que precisen dels seus serveis. Monfort ha assenyalat que amb aquesta reorganització, aquest grup es convertirà en un reforç important a la resta d'agents que presten el servei ordinari en torns fixos.

Nous vehicles
Una altra de les novetats en la Policia Local és la incorporació de dos nous monovolumens a la flota de cotxes patrulla, que ara compta ja amb set vehicles. Els cotxes s'han adquirit via renting, un sistema que a més d'abaratir els costos de manteniment dels vehicles a l'Ajuntament fa que la flota de vehicles estiga en constant renovació, ja que cada parella de vehicles que es va incorporant cada any, finalitza el seu contracte als 4 anys.

Xàbia introdueix un “agent tutor” en els col•legis per a prevenir casos d'assetjament o que danyen la convivència escolar

La Policia Local de Xàbia ha presentat avui un nou programa pilot per a prevenir la violència escolar que posa en marxa en col·laboració amb els col·legis. Es tracta de el “Agent Tutor”, una fórmula per a introduir als agents de policia dins dels centres com una figura de referència i confiança per a alumnat, professors i pares de la qual tirar mà davant qualsevol conflicte.
L'inspector cap de la policia, José Antonio Monfort, ha definit aquest programa com a nou, il·lusionant i ambiciós, i sobretot, pensat per a oferir el millor servei i que el cos municipal siga per als xabieros un referent en seguretat i convivència. L'agent tutor serà un més dins del sistema escolar però sense perdre l'autoritat que li confereix la seua condició de policia.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha assenyalat que Xàbia ha estudiat projectes similars en comunitats com Catalunya o Madrid, ja que a la Comunitat Valenciana no s'apliquen de moment. L'edil ha indicat que el projecte, que compta amb una subvenció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, servirà per a millorar la convivència en els col·legis i incidirà en el vessant preventiu tant en els casos d'absentisme escolar com de possibles episodis de violència, ciberviolència, bulling o qualsevol problemàtica que puga patir l'alumnat.
Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha mostrat el seu suport a aquesta campanya que treballa per millorar la convivència i per prevenir un problema tan greu com és l'assetjament escolar. El primer edil ha felicitat a la policia local per la seua preocupació constant per a millorar el servei i per cercar subvencions com la qual ara permet començar amb aquest projecte que s'espera tinga continuïtat.
El projecte començarà la seua primera fase la setmana vinent amb la campanya de sensibilització que es desenvoluparà dins dels centres educatius sota la coordinació de Marina Sanmartín. La monitora ha explicat que es faran tres sessions en els sis col·legis públics i concertats de Xàbia, dirigides als alumnes de 5 de primària; una edat que han considerat idònia per ser en la qual apareixen els primers conflictes i perquè poden ser referent per als més xicotets.
En els tallers, a més de presentar a l'agent tutor com a figura amiga, propera i de confiança, es promourà la convivència escolar comptant amb la participació i la implicació directa dels alumnes a l'hora de diagnosticar quines són les fonts de conflictes, com aprofitar-los com a font de coneixement i per a confeccionar una campanya de comunicació que utilitzarà l'Ajuntament per a sensibilitzar d'aquest greu problema tant a la comunitat escolar com a la societat de Xàbia en general.
Sanmartín ha incidit que les activitats tindran com a referència l'educació emocional i la resolució pacífica de conflictes, amb una metodologia totalment participativa i amb tècniques teatrals que desenvolupen la seua intel·ligència emocional i creativitat perquè els alumnes aprenguen a través de la seua pròpia experiència.
Els participants aniran explicant tota la seua experiència en un blog i decidiran com difondre la campanya.

La Policia de Xàbia engega la vigilància per a controlar la campanya del bogamarí

 

La Policia Local de Xàbia ha encetat un any més la campanya especial de vigilància per a supervisar que l'extracció de bogamarins es realitze adient a la normativa que vetla per la recuperació d'aquest equinoderm, esquilmat durant anys per les captures massives.

Ahir 1 de desembre es va obrir la veda que autoritza la seua recol·lecció fins al 28 de febrer, sempre que es faça amb arts tradicionals, amb una talla mínima i acatant un màxim de dues dotzenes per persona. És per açò que els agents de la patrulla rural de la policia intensificaran el control en les cales durant aquests mesos de calmes marines, per a evitar sobretot l'extracció il·legal mitjançant la pràctica del busseig, ja siga en apnea o amb botelles. A més de la vigilància en el litoral, es farà un seguiment a la destinació d'aquests eriçons. En aquest sentit, es demana responsabilitat a l'hostaleria, recordant-los que deuen adquirir-los en les llotges i subhastes professionals i col·laboració ciutadana per a evitar aquest tipus de pràctiques il·legals que, per lucre personal, podrien acabar amb aquest marisc autòcton tan benvolgut.

La pesca de bogamarins està regulada des de 2005 pel decret 50/2005 de la Generalitat, una norma que comporta multes de més de 600 euros als infractors i que, en cas de reincidència, faculta als agents a decomissar les arts de pesca utilitzades per a l'extracció il·legal.

Fa unes setmanes, la Policia va sorprendre a bussejadors que extreien il·legalment eriçons de mar de la cala de la Barraca, en la zona del Portitxol. Als furtius se'ls va confiscar una mitjana superior a les 300 peces cadascun que, després de ser explicades per a instruir les diligències necessàries per a la denúncia, van anar immediatament retornades al mar una a una i per separat amb l'esperança que sobrevisquen.

Comobity: L'app que connecta y protegix els conductores, ciclistes i peatones.

Aconseguir una mobilitat més segura per a tots els usuaris de la carretera amb especial atenció als més vulnerables (ciclistes i peatons) és l'objectiu de Comobity, una aplicació que connecta de manera col·laborativa els usuaris de la via amb el seu entorn per oferir-los protecció gràcies als serveis avançats de mobilitat segura i connectada.

Comobity permet que els conductors, ciclistes i peatons que circulen per una via informen a la resta dels usuaris de la seua presència amb la fi d'adoptar les mesures necess`ries per tal de fer una conducció segura.

Els usuaris connectats a Comobity podran avisar a la resta de la localització del seu vehicle quan es trobe immobilitzat com a conseqüència d'un accident, avaria o qualsevol altra incidència. Comobity informarà en temps real de qualsevol incident en la carretera ja siga de circulació, obres o meteorològic per, en definitiva, previndre accidents, millrr la informació de l'estat de la via i, per últim, procurar un viatge més còmodo i segur, aprofitant les oportunitats de connectivitat que oferixen les noves tecnologies.

L'èxit d'este nou servei radica en l'ús de l'aplicació per distints usuaris de la vida, creant una comunitt que col·labora en la formació d'una mobilitat segura, sostenible i saludable per a tots.

L'aplicació és senzilla, intuitiva, anònima i gratuïta tant per a Android com per a IOS.

L'ús de Comobity no necessita la intervenció de l'usari, únicament a l'inici del trajecte l'¡usuari de la mateixa ha de seleccionar si és conductor, ciclista o peató.

 

La  Policia Local es reivindica com element indispensable per a la seguretat ciutadana

La Policia Local de Xàbia celebra la festivitat dels seus patrons, els Ángeles Custodis, amb un acte institucional en el saló de plens que ha servit per a reivindicar-se com a element indispensable en la seguretat ciutadana del municipi. La celebració ha començat amb el lliurament per part de l'alcalde, José Chulvi, la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, i l'intendent en cap José Antonio Monfort dels passadors de corbata commemoratius als agents que celebren el seu aniversari en servei dins del cos municipal. Han complit 10 anys d'antiguitat Jonatan Bas, Lidia Cervelló, David Davila, Jorge L. Ferandiz, Rafael Gonzalo, J. Ignacio Silvero, Juan Carlos Torres, Ruben Ortega i Elena Torres. Amb 15 anys de servei s'ha felicitat a Alejandro Jávega, gens menys que un 25 aniversari celebra l'agent Mariano Armero i els més veterans, amb 30 anys de servei, José Enrique Miguel, Fernando Escolano i Ángel Demetrio Mosquera, qui ha sigut recentment operat i no ha pogut estar avui present. Demetrio ha sigut ovacionat pels seus companys i nomenat amb afecte per l'intendent cap, qui també ha tingut un record per a l'anterior regidor Juan Ortolá.
Precisament el responsable del servei policial ha començat els discursos amb un al·legat per a posar en valor al cos local a l'hora d'atendre totes les necessitats que es generen a Xàbia, tant de seguretat com de protecció dels col·lectius més febles. Monfort ha volgut agrair el suport que troben en molts col·lectius, sobretot en la Creu Roja i Protecció Civil. “Amb la seua ajuda tot és més fàcil” ha assenyalat.
L'intendent ha mostrat la gran voluntat de la Policia de Xàbia per adaptar-se als nous temps, per ser propers i per tenir vocació de servei. Alguna cosa que ha agraït la regidora Pepa Gisbert, qui ha posat en relleu el paper indispensable que assumeix la policia local, “que sempre està en primera línia per a rebre qualsevol queixa o demanda amb un treball que no té la visibilitat que es mereix”. Finalment l'alcalde ha transmès l'estima i reconeixement a tots els agents que, independentment dels canvis polítics o socials, “sempre estan ací, complint cada dia amb rigor i professionalitat, sempre al costat de qui els necessita”.
En el marc d'aquesta celebració, els agents també han participat en una missa i han fet lliurament dels trofeus a les competicions que organitzen dins dels seus actes festius; els tornejos Ángeles Custodis 2015, que en futbol ha guanyat l'equip de la Creu Roja mentre que la Policia Local ha quedat segona. En tir, han arreplegat els seus trofeus Antonio Sáez de la Guàrdia Civil com a tercer classificat i Pedro Luis Cholbi, segon, i Alejandro Jávega com a guanyador, tots dos de la Policia Local de Xàbia

 

Xàbia manté el seu índex de delinqüència per baix de la mitjana estatal

La dada es va fer pública en la junta de seguretat semestral amb la qual els diferents cossos que vetlen per la seguretat en el municipi mantenen contacte i proposen accions per a millorar la seua coordinació. La junta, presidida per l'alcalde, José Chulvi, i l'edil de Seguretat, Pepa Gisbert, ha reunit als comandaments de la Policia Local, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i Guàrdia Civil de Tràfic, amb qui s’ha signat un conveni relatiu a la competència de vies.

El balanç, fet públic per l'inspector cap de Xàbia, José Antonio Monfort, confirma que el municipi segueix mantenint uns índexs de delinqüència per baix de les mitjanes nacional, autonòmica i de la província. Segons dades del 2014, Xàbia té un índex de 42’5 delictes per cada mil habitants, quan en la província està en 52’15, a la Comunitat en 49’4 i a Espanya en 45 per mil.

La tendència segueix sent a la baixa, doncs s'han baixat dos punts i mitjà des de 2013, ha assenyalat Monfort, qui ha avançat que enguany que encara no ha acabat també s'intueix que es manté aquesta tònica positiva.

L'edil de Seguretat ha felicitat a tots els agents per aquestes xifres i ha destacat el gran treball en coordinació que mantenen la Policia i Guàrdia Civil de Xàbia. Gisbert ha destacat que aquest estiu han baixat també molt les queixes ciutadanes per molèsties o sorolls mentre que la nova ordenança ha servit per a regular les activitats més conflictives.
La regidora també ha volgut posar sobre la taula el treball fet en matèria de vigilància forestal realitzat per la Policia i la Benemèrita amb l'ajuda de Protecció Civil de Xàbia, Gata i Dénia o els bombers de Balcón al Mar i operatius singulars com el desplegat pel pas de la Vuelta ciclista a Espanya. I és que, ha recordat l'edil, la Policia de Xàbia a més de lluitar contra la delinqüència, realitza constantment una labor preventiva en festes o competicions esportives, contribueix a la seguretat escolar, del tràfic i davant emergències o a la protecció social entre altres funcions.

 

Actes del dia de la Mobilitat

Dins de les activitats organitzades per les regidories de Participació Ciutadana, Educació i Mobilitat, els alumnes de sext de primària de tots els col·legis de Xàbia han participant en unes eixides amb la Policia Local per tal de familiaritzar-se amb les bones practiques vials. Per a això han hagut de detectar infraccions quotidianes i posar multes simbòliques.
En les imatges, alumnes del Trenc d'Alba i el Graüll.

 

Consells per a una tornada al cole més segura

La tornada al cole pot ser una festa per als alumnes, o un maldecap... però el que no hauria de ser mai és un element de risc per a la seguretat física dels xiquets i les xiquetes. Per que això no passe, llig l'article que enllacem i seguix estos consells. Feliç curs a tots i a totes.

 

La Policia Local de Xàbia denuncia a uns turistes per un altre cas de pirotècnia a prop d'una pinada i a menys de 500 metres de zona forestal

La Policia Local de Xàbia ha obert un expedient infractor, ja és el segon de l'estiu, contra uns particulars que van llançar material pirotècnic al costat d'una zona forestal la nit del dijous 27 d'agost.

Segons indiquen fonts policials, aquesta vegada a més de no complir-se la distància mínima de seguretat amb una zona catalogada com a forestal pel Patfor (la casa des d'on es van disparar els coets amb vol està a 164 metres quan el perímetre de seguretat és de 500 metres) es dóna l'agreujant que també hi ha un terreny rural amb pins just al costat del xalet, en la zona del Tossal Gros, per la qual cosa el risc d'incendi va ser doble.
La trucada de veïns alertant del que estava ocorrent va posar sobre la pista a la Policia que el matí del divendres va començar les investigacions per esclarir els fets.
Els responsables van ser uns turistes que es marxaven l'endemà, per la qual cosa va ser clau la col·laboració ciutadana per a detectar el focus dels coets amb rapidesa i trobar a les persones responsables.

Ara la Policia notificarà l'ocorregut a la Conselleria de Medi ambient perquè, com ja va ocórrer a principis d'agost, inicie l'expedient infractor per aquesta actuació imprudent.

 

Rescat al Montgó

La Policia Local de Xàbia ha col·laborat esta vesprada en l'operatiu de rescat d'un ferit en el Montgó. Es tracta d'un turista francés d'uns 40 anys que s'ha trencat un turmell quan es trobava pràcticament en el cim. Dos companys d'excursió han donat l'avís.

Ha sigut l’ helicopter del grup de rescat dels bombers el que, després d'una altra intervenció d'emergència en el parc natural, l'ha evacuat i transportat fins al camp de tir on l'esperava una ambulància per a portar-lo a l'hospital. També han participat en el dispositiu agents de la Guàrdia Civil.

La Policia de Xàbia denuncia als responsables de llançar un castell pirotècnic des d'un xalet a 30 metres d'una zona forestal

La col·laboració ciutadana ha ajudat en la investigació d’esta imprudència que podria haver acabat en incendi

La Policia Local de Xàbia ha obert un expedient infractor als responsables de llançar un castell de focs artificials la nit del dijous 6 d'agost a escassos 30 metres d'una zona forestal obviant el greu risc d'incendi en les zones boscoses properes. La denúncia es remetrà a la Conselleria de Medi ambient i, a més de l’ocupant de l'habitatge des d'on es van disparar els coets, inclou també a l'empresari pirotècnic, ja que com a professional del sector és perfectament coneixedor que hi ha en vigor un decret autonòmic que prohibeix durant els mesos d'estiu els focs artificials amb vol a menys de 500 euros de zones forestals.

Va ser una cridada rebuda a les 23.26 hores la que va alertar als agents que s'estava tirant potent pirotècnia en la zona del Cap de la Nao i de seguida es va enviar una patrulla per a investigar els fets. Quan es va arribar al lloc, els focs artificials havien acabat però durant la jornada del divendres es va reprendre la recerca i es va ser preguntant als residents de la zona fins a trobar l'origen dels coets: un xalet de la urbanització La Cala, en el Cap de la Nao i a escassos 30 metres d’un àrea recollida com a forestal en el PATFOR. Segons assenyalen des de la Policia, el castell el va contractar un turista estranger per a celebrar la seua festa d'aniversari, una greu imprudència que ara serà sancionada.

+ info ací

 

La Policia Local incorpora una moto acuàtica per recolzar la vigilància i salvament a les platges

La Policia Local de Xàbia ha ampliat els seus mitjans amb la incorporació d'una moto aquàtica des de la qual podrà realitzar una millor vigilància costanera i reforçar les accions de seguretat i salvament que presta Creu Roja. La moto, valorada en més de 20.000 euros, ha sigut cedida pel Jutjat numero 3 de Dénia i procedeix d'un comís a un delinqüent, ha explicat l'intendent en cap, José Antonio Monfort, qui ha agraït aquesta col·laboració de l'òrgan judicial amb Xàbia.

També l'edil de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, s’ha sumat a aquest agraïment públic i també a l'empresa Maremoto, que ha contribuït amb la posada a punt i retolació de la moto, així com brindat un punt d’ atrac en el canal de la Fontana des d'on la policia podrà eixir amb rapidesa i comoditat davant qualsevol emergència.

Gisbert ha posat en relleu la importància que la Policia puga estar recolzant als treballadors de Creu Roja en les tasques de vigilància de platges. Perquè, tal com ha revelat, són molts els banyistes que obvien les indicacions dels responsables de la seguretat en el mar. Exemple d'açò són els 13 rescats en l'aigua que s'han realitzat al llarg de l'últim cap de setmana (10 d'ells en l'Arenal) quan ha onejat la bandera roja en diverses platges.

+ info ací

 

 

Descàrregues