Biblioteca de Duanes

La Biblioteca i Centre Social de Duanes, situada en el carrer Botànic Cavanilles 17 (al costat de l'ambulatori) és el principal edifici municipal en la zona del port i amb vocació de convertir-se en un espai de convivència entre totes les generacions, ja que a més de les sales de lectura i estudi, ofereix una zona per a consultar premsa i audiovisuals, una altra d'ordinadors, una sala de conferències i unes dependències autònomes per a l'associació de jubilats i pensionistes.

La biblioteca ocupa la planta baixa i els dos pisos superiors de l'immoble, que té 1.300 metres quadrats. La instal·lació compta amb un fons de 14.000 registres entre llibres i videos, tant de temàtica infantil, juvenil i adulta en castellà i valencià. Mentre, el soterrani (que està en planta respecte a un altre carrer) exerceix la funció de centre soci-cultural per a l'associació de jubilats, col·lectiu que ha demandat aquestes dependències durant molts anys i que ara gaudeix de dues sales per a celebrar les seues activitats.

En aquest espai es realitzen també activitats d'animació lectora escolar dirigides als col·legis del Port i Arenal.

L'immoble, el pressupost del qual està en 977.000 euros, va ser una de les obres triades per l'Ajuntament de Xàbia dins del Pla Confiança impulsat per la Generalitat.