Vore els esdeveniments de Aquesta setmana15 díes
Categoría

X Riurau Film Festival

27/08/2021 al 11/09/2021 / Comença un nou certamen de curtmetratges de la Marina Alta, omplint de cineastes, actors i càmeres durant aquests dies la nostra comarca. A Xàbia, tindrà lloc la conferència "Eines del llenguatge audivisual" el 9 de setembre en el Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco i, el 10 i 11 de setembre, es projectaran els curtmetratges en el Riurau d'Arnauda (Xàbia). Per a acudir al festival, atés el protocol Covid19, serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Altres

Estar aquí. Exposició de Nicolas Blin

06/08/2021 al 11/09/2021 / "Trobar al públic de Xabia és per a mi una aposta important, a la vista de la programació proposada per la ciutat. No pretenc mostrar una sèrie de treballs reunits per a l'ocasió, sinó proposar al visitant que se submergisca d'una forma més intima en les meues obres, molt lligades entre si i que mantenen entre elles un fil narratiu, per la qual cosa donen lloc a conjunts temàtics …Ca Lambert ofereix la possibilitat de mostrar 3 temes instal·lats respectivament en tres nivells de l'edifici: en la planta baixa: Ser ací (una cerca) en el soterrani : el Tercer relat (un destí) i en el primer pis: Abisme (un vertigen)."

Exposicions

Art SET Cable

23/07/2021 al 12/09/2021 / Exposició col.lectiva amb obra dels artistes plàstics Juan Antonio Caravaca, Jaume Monfort, Fuensanta Niñerola, Toni Marí Sart, Tomás Sivera Vallés, Natalia Ribes Hankins i Francesc Marzal.

Exposicions

Helga Grollo - "El revés de la trama"

13/08/2021 al 14/09/2021 / L'artista ha pres com a referència per a la seua investigació el valor japonés del Kintsugi, que recomana la conservació i recuperació d'allò que va tindre una funció important un dia, però que una vegada trencat no ha de perdre's. Utilitzant vells sacs d'arpillera, teles de lli, jute o cotó, ha generat grans superfícies tèxtils cosides o adherides parcial o completament.Tenyides o pintades, intervingudes amb lletres o remarcant les zones trencades i desgastades, desitgen transmetre estats anímics i un recorregut de sensacions variables.

Exposicions

Tern: Sèries. Obra de Filiberto Siscar Sendra

06/08/2021 al 05/09/2021 / Segons l'Acadèmia Valenciana de la llengua Tern es defineix com “un conjunt de tres coses d’una mateixa espècie”. Com en considere una “espècie d’artista plàstic” vaig trobar aquest terme perfecte per a definir aquesta exposició, en presentar tres propostes artístiques, on dialoguen conceptes, materials i tècniques entre si en la Sala Soler Blasco del Museu Arqueològic i Etnogràfic de Xàbia. Un dels nexes comuns entre aquestes sèries, és la reflexió sobre l’acte creatiu en si, entés com una tasca que s’inicia amb un concepte o una idea que es plasma mitjançant un procés de prova i error amb els materials i acaba amb una reflexió de l'objecte creat on s’analitzen els resultats obtinguts per a intentar marcar els posteriors passos a seguir. És una cerca contínua, frustrant i gratificant on no cal perdre mai el fil inicial, ni embolicar-lo en un cabdell d'idees pròpies o alienes per a continuar i portar a bon terme la creació plàstica. Aquesta idea inicial pot mutar en el camí i evolucionar, però sempre s'ha de trobar unes pautes que es puguen definir, acotar i repetir en posteriors obres per a formar una sèrie on es plasma la idea inicial i el seu desenvolupament. En aquesta lluita desigual entres les idees, les possibilitats econòmiques per dur-les a terme, les circumstàncies vitals, els coneixements artístics i tècnics, els materials i suports, l'espai on es creen, el lloc on s’exposen, la pandèmia global i l'ego personal sempre present, es troba Tern, amb les sèries que es desenvolupen en aquesta exposició: Schwindel, Ego i Tricromies, despullades de tota simbologia i representació, però carregades de color, gestualitat i emoció i que marquen el meu procés creatiu actual.

Exposicions gratis

Musical MUSILOCOS

03/09/2021 / Musical MUSILOCOS per a tots els xiquets i xiquetes en el Recinte Fester. Inscripcions a l'entrada fins a completar l'aforament.

Activitats Infantils Gratis

Sorolla i els escenaris de la pansa

04/09/2021, 18/09/2021 / Conoce las visitas de Sorolla a Xàbia a través de David Gutiérrez, que nos acerca a sus pinturas, los paisajes que le inspiraron, la luz, el mar, las tradiciones y su gente. La visita del día 4 serà a les 18.30h. Inscripción previa necesaria al telf. 646875014  

Rutes i excursions 10€

Concert de la Banda Jove del Centre Artístic Musical de Xàbia.

04/09/2021 / L'aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia. Es podrà realitzar enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 679 851 734 o un correu electrònic a reservafestesloreto@gmail.com indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona podrà realitzar la reserva d'un màxim de 4 places fins al dia abans de cada esdeveniment a les 14h. També es podrà fer presencialment, en el Casal de la Comissió de Festes (carrer Severo Ochoa s/n), els dies 30 i 31 d'agost en horari de 19h a 21h. El preu de l'entrada suposa una col·laboració simbòlica de cara a la celebració del 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. L'adquisició es realitzarà a la porta del Recinte Fester (en la pista esportiva anexa al CEIP Port de Xàbia).

Música Precio 3€

NIT D'HUMOR

05/09/2021 / El grup de teatre de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, TOT RIST, representarà el divertit sainet (en valencià) 'La Barraqueta del Nano' de Paco Barchino, que va ser estrenat originalment a València en 1921.L'aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia. Es podrà realitzar enviant un whatsapp al 679 851 734 o un correu electrònic a reservafestesloreto@gmail.com indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona podrà realitzar la reserva d'un màxim de 4 places fins al dia abans de cada esdeveniment a les 14h. També es podrà fer presencialment, en el Casal de la Comissió de Festes (carrer Severo Ochoa s/n), els dies 30 i 31 d'agost en horari de 19h a 21h. El preu de l'entrada suposa una col·laboració simbòlica de cara a la celebració del 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. L'adquisició es realitzarà a la porta del Recinte Fester ((en la pista esportiva anexa al CEIP Port de Xàbia).

Teatre Precio 3€

Musical "Dando la nota"

07/09/2021 / Aquesta comèdia narra la inusual experiència de Didi, una jove molt peculiar que busca fer realitat el seu somni de convertir-se en una gran estrela. L'aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia. Es podrà realitzar enviant un whatsapp al 679 851 734 o un correu electrònic a reservafestesloreto@gmail.com indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona podrà realitzar la reserva d'un màxim de 4 places fins al dia abans de cada esdeveniment a les 14h. També es podrà fer presencialment, en el Casal de la Comissió de Festes (carrer Severo Ochoa s/n), els dies 30 i 31 d'agost en horari de 19h a 21h. El preu de l'entrada suposa una col·laboració simbòlica de cara a la celebració del 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. L'adquisició es realitzarà a la porta del Recinte Fester ((en la pista esportiva anexa al CEIP Port de Xàbia).

Música Precio 3€

"Disorder & Resist"

08/09/2021 al 27/09/2021 / Exposició de l'artista VIANI. Inauguració dimecres 8 de setembre a partir de les 19.30 on es podrà conéixer de primera mà a l'artista i la seua obra. Per a poder gaudir d'ella s'ha de fer reserva prèvia a través del següent enllaç: https://es.recoleto.com/event-details/viani El xef Alberto Ferruz, guardonat amb dues estreles Michelin del Restaurant BonAmb, prepararà "L'art efímer de la gastronomia", el pròxim 27 de Setembre a les 20.00, en el marc de l'exposició de l'artista resident VIANI. Més informació de l'esdeveniment i reserves de plaça en: https://es.recoleto.com/event-details/alberto-ferruz-the-ephemeral-art-of-gastronomy-2

Exposicions

Curtmetratges - Riurau Film Festival

10/09/2021 / Projecció dels següents curts: MEDI AMBIENT I LA MAR Beyond the glacier - David Rodríguez Muñiz. FICCIÓ Closer - Gerrit Magnus Beduhn. Distancias - Susan Béjar. Bugada - Ibon Hernando. Nunca te dejé sola - Mireia Noguera. Vernos - Martin Donozo. The red pearl queen - M.A. Romero Yepes. ESCOLA DE CINEMA RIURAU XÀBIA Menuda vida - Pep Font. Parados - Jose Alberto Tur. Quatre setmanes al paradís - Manu Font. Per a acudir al festival, atés el protocol Covid19 , serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Cines Gratis

Curtmetratges - Riurau Film Festival

11/09/2021 / Projecció dels següents curts:FICCIÓ CULTURES D'ORIENT PRÒXIM Slaughter - Ako Zandkarimi y Saman Hosseinpuor. Teslimat - Dogus Özokutan, Yalla - Carlo D'Ursi. Psycho - Mostafa Davtalab. Lliurament de premis als curtmetratges guardonats en la X Riurau Film Festival 2021. Projecció de trailers i teasers. Entrega de Bancalets i Diplomes. Per a acudir al festival, atés el protocol Covid19, serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Cines Gratuït

Festival Ojos Rojos: "Panta Rei" de Lucía Morate

17/09/2021 al 17/10/2021 / Fotografies realitzades sobre el cos humà, un paisatge en contínua transformació. Imatges del físic, la pell i el carnal, combinades amb escenes de la naturalesa on al seu torn també flueix el canvi.

Exposicions

Festival Ojos Rojos: "On the Road in México" de Bernard Plossu

17/09/2021 al 17/10/2021 / Exposició de fotografies de Bernard Plossu, fotògraf francés amb gran vincle amb Mèxic i Espanya. La part més important del seu treball està constituïda per reportatges de viatges. En l'exposició que presentem el pais triat és Mèxic

Exposicions gratis

Festival Ojos Rojos: "La apestosa" de José Luis Cuevas

17/09/2021 al 17/10/2021 / Les imatges de "la Apestosa", realitzades entre 2002 i 2004, conformen un assaig fotogràfic que documenta l'atmosfera d'una cerveseria situada en el centre de la Ciutat de Mèxic. Impregnada de suor, orines, alcohol i sexe, La Apestosa, hui extinta, es distingia per ser un lloc fosc i pudent, on homes i dones ballaven, bevien, es trontollaven i s'entregaven instintivament els uns als altres, en un brusc intercanvi de soledats.

Exposicions

Festival Ojos Rojos: "Archipiélagos" de Ire Lenes

17/09/2021 al 17/10/2021 / Aquest treball conta la història del barri Naujoji Vilnia, situat a l'est de Vilnius, és un oasi de convivència, allí ètnies russes, lituanes, bielorusses o poloneses conviuen en harmonía, hi ha un col·legi rus, esglésies ortodoxes, productes en cirílic i parelles mixtes. A priori sembla un model d'integració però quant més s'aprofundeix en ell més gueto sembla.

Exposicions

Grup de Danses Portitxol: VIII EDICIÓN TRADIDANSES

18/09/2021 al 19/09/2021 / El Grup de danses Portitxol  Xàbia, organitza la huitena edició del TRADIDANSES. Jornades basades en la tradició musical, la investigació i transmissió oral del patrimoni cultural, les danses i la música d’arrel. Tradidanses ofereix concerts, ponències i cursos d’aprenentatge i perfeccionament de danses, música i instruments autòctons.

Oci Precio Gratuït

Bogant als peus del Cap

18/09/2021 / La Reserva dels Fons Marins del Cap de Sant Antoni presenta una biodiversitat molt interessant que, en moltes ocasions, només pot descobrir-se des de la mar. El Centre d'Interpretació, junt amb la  col·laboració d'un grup d'empreses de turisme actiu de la zona organitza una visita guiada en caiac a la Cala del Pope i la microreserva de flora de l'Illot de la Mona. Distància: 3.5 KM Més informació i inscripcions en: Xabia activa (+34) 639 26 23 23 / 96579 45 62.

Rutes i excursions 35€

Colla Brials concert

19/09/2021 / Actuació dins del VIII Tradidanses. Rondalla d'Aldaia, l'Horta. És imprescindible registrar-se prèviament com a mesura de seguretat pel Covid-19, cridant al tel. 96 5794344 o al mòbil 636 656 642 de dilluns a dijous en horari de 8 a 14h i els divendres de 8 a 12h.

Música Gratuït

Festival Ojos Rojos: Nina Llorens Peters - Biblioteca d'ànimes

24/09/2021 al 17/10/2021 / Nina Llorens ens descriu la seua exposició dins del Festival de fotografia Ojos Rojos: "Els personatges que apareixen en cada fotografia, els que queden vetlats després d'algun element alié a si mateixos, potser podien tindre alguna cosa semblança a qui van ser, o potser no. No sé els qui són, no sé res de la seua vida i tampoc m'interessa especialment. No transite la memòria, tampoc la nostàlgia, no vull evocar res, tampoc remetre'm a cap contingut històric. Els meus collages no volen ser categòrics, ni tancar el sentit, no hi ha un relat únic i molt menys unívoc".

Exposicions

CAP DE SETMANA ACTIVE XTREME XABIA

24/09/2021 al 25/09/2021 / Cap de setmana Active Xtreme amb tres zones: SkatePark, Skateplaza i Miniramp a la plaça del Portal del Clot. Competicions i exhibicions de skate, bmx i scooter Divendres de 17 a 21 hores Dissabte de 10 a 14 horas y de 17 a 21 hores  

Oci gratis

Teatre: "La cigüeña dijo sí"

25/09/2021 / El Grup de Teatre del Colegio Oficial de Médicos de Valencia,  representarà esta comèdia de Carlos Llopis. Director: Carlos Barra. Intèrprets: Bernardo Alegre, Amparo EScartí, Fernando Mulas, María Navarro y Amparo Villalba. La recaptació es donarà integrament a l'Asociación Autismo  Xàbia És imprescindible registrar-se prèviament per assistir, com a mesura de seguretat pel Covid-19, telefonant al 96 5794344 o enviant un correu electrònic a reservacultura@ajxabia.org de dilluns a dijous en horari de 8 a 14h i els divendres de 8 a 12h.

Teatre Precio 5,00€