Video: Escacs Vivents de Xàbia 1996

25 jul 2024 L’Arxiu Municipal recupera uns reportatges videogràfics de les primeres edicions de l'Escacs Vivents de Xàbia.

L’Arxiu Municipal de la mà de Rafael Andarias i Álvaro Monfort han recuperat uns reportatges videogràfics de les primeres edicions de l'Escacs Vivents de Xàbia.


Aquestes peces han sigut digitalitzades per a donar a conèixer tota la història de l'única festa d'interès turístic nacional de Xàbia i estan a la disposició de tots els veïns i veïnes, així com investigadors en el canal de Youtube de l'Arxiu Municipal de Xàbia:


Es tracta d'un vídeo de 1996, quan es va celebrar per primera vegada els escacs vivents, amb motiu del centenari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto.





A més, un altre segon vídeo, que és un documental que va elaborar Santiago Thevenet en 2012, un any en què no es va celebrar els Escacs Vivents perquè van morir dos dels pilars bàsics de l'esdeveniment, Dionís Henarejos i Rosa Miralles.




L’Arxiu anirà bolcant al llarg de les pròximes setmanes nous continguts videogràfics dels Escascs Vivent de Xàbia facilitats per la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto amb la finalitat de conservar-los i com a part del seu treball de custòdia de tota l'activitat cultural i festiva del municipi.