La Policia Local de Xàbia precinta quatre turismes per exercir de “taxi pirata” en la primera quinzena de juliol

18 jul 2024 Les sancions per aquestes pràctiques il·legals poden aconseguir els 4.000 euros per vehicle

La Policia Local de Xàbia ha interposat en aquests primers quinze dies de juliol, quatre denúncies contra conductors, d'edats compreses entre els 30 i 60 anys, per operar un servei de “taxi pirata” sense llicència en vehicles particulars. La sanció per aquesta infracció pot arribar fins als 4.000 euros.

 

Els agents de la Policia Local van descobrir aquesta activitat il·legal durant diversos controls rutinaris realitzats durant aquest mes; van verificar que els seus conductors transportaven passatgers a establiments d'oci en moments d'alta demanda, quan els taxis amb llicència oficial estan ocupats, i van estendre acta de denúncia per intrusisme professional.

 

Aquestes denúncies han sigut presentades davant l'Àrea de Transports de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient. En l'acta s'arreplega que els denunciats estaven prestant serveis de transport en un vehicle de turisme, a pesar que ni els conductors ni els vehicles, no estaven autoritzats per a tal fi.

 

En resposta a aquesta operació, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Juan Ortolá, ha manifestat el seu suport al sector del taxi professional del municipi i ha subratllat que “denunciarem totes les irregularitats que detectem”.

 

Els "taxis pirates" són vehicles particulars sense l'autorització necessària per al transport de passatgers per carretera. Aquests vehicles no compten amb cobertura d'assegurança de responsabilitat il·limitada, a la qual estan obligats els taxis amb llicència, i manquen de tarifes oficials, establint en el seu lloc preus arbitraris mitjançant un acord entre el client i el conductor. Aquesta pràctica representa una competència deslleial per al sector que opera dins de la legalitat.