Xàbia i les filaes de Moros i Cristians se sumen a la campanya “La Reconquesta del Vidre”

17 jul 2024 Les filaes van reciclar l'any passat uns 2.900 quilos de vidre, una mitjana de 7 quilos per fester

La regidoria de Festes, que dirigeix Mavi Pérez, i la de Serveis, que dirigeix Juanjo García juntament amb la Junta Central de Moros i Cristians de Xàbia s'han sumat, un any més, a la campanya promoguda per Ecovidrio “La Reconquesta del Vidre” per a fomentar el reciclatge d'aquesta mena d'envasos durant les festes.

 

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de Xàbia, i especialment a les filaes, la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es decoraran contenidors amb la imatge de campanya. A més, els dies 17 i 19 de juliol, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre la importància del reciclatge de vidre, així com dels seus beneficis ambientals.

 

En concret Ecovidrio durà a terme dues accions: el 17 de juliol visitaran les comparses, amb l'objectiu d'animar-los a reciclar vidre. Així mateix, se'ls farà lliurament d'un obsequi.

 

D'altra banda, el 18 de juliol, s'instal·larà una selfie-point en Avinguda Jaume I i Carrer Manuel Bordes Valls, amb la presència dels educadors ambientals, on se sortejarà un miniglú personalitzat de la campanya entre totes les persones que es realitzen una fotografia i la pugen a xarxes amb l'etiqueta de la campanya #LaReconquistaDelVidrio i etiquetant a l'ajuntament. A tots els participants se'ls lliurarà també un obsequi.

 

En aquesta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més s'involucre amb el reciclatge de vidre durant les festes, incloent-hi la difusió de la campanya.

 

Els guanyadors de cada categoria en les quals es divideix el concurs (Atabales, Darbukas i Dolçaines) rebran un trofeu de La Reconquesta del Vidre, que els acredita com el municipi més reciclador de les festes. Xàbia participa en la categoria Dolçaines:

 

• Atabales, municipis que tenen més de 2.500 festers.

• Darbukas, municipis que té entre 1.000 i 2.500 festers.

• Dolçaines, municipis que tenen menys de 1.000 festers.

 

 

Totes les filaes implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d'envasos de vidre, entraran en el sorteig, d'un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya. (L'any passat aquest dispensador va recaure en la filà Trabuquers)

 

La implicació dels festers i festeres de Xàbia és màxima, de fet l'any passat van reciclar uns 2.900 quilograms de vidre, la qual cosa equival a uns 7 quilos de mitjana per cadascun dels festers. Per a poder fer el seguiment Ecovidrio té repartits pel barri de Duanes, un total de 9 contenidors de recollida.

 

D'altra banda, també es realitzaran sis promocions en línia en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d'envasos de vidre i les festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú de ‘La Reconquesta del Vidre’.