Música a l’Estiu tanca la seua edició 38 amb més de 1000 assistents

17 jul 2024

Més de 1.000 persones van assistir als concerts de l'edició 38 de Música a l’Estiu, una edició en la qual la direcció i coordinació ha sigut assumida pel Conservatori Professional de Música de Xàbia juntament amb el departament de Cultura de l'Ajuntament.

 

Des del centre han destacat la resposta del públic a tots els concerts celebrats la setmana passada en la Parròquia de Sant Bertomeu, amb músics de diferents especialitats i un concert final que va ser la gran novetat d'enguany “Músics amb denominació d'origen Xàbia”.

 

El primer concert va ser a càrrec de la pianista coreana, Jeongjim Kim; el segon va ser a càrrec del viola de l'Orquestra Filharmònica de Berlín, Joaquín Riquelme acompanyat al piano per José Enrique Bagaria; el següent va ser el torn del quintet de metall Spanish Brass i el tancament del certamen va ser amb Darío González (guitarrista format a Xàbia) i Pepi Lloret (soprano i professora de cant del Conservatori), i la segona part amb el quartet de clarinets Gorgutes, que està compost per Miguel Gonzalo García (que va realitzar els seus estudis professionals en el Conservatori xabiero), Claudia García, Pedro Roberto Ferrer i Javier Bernabeu.

 

La directora del Conservatori, Anna Bas, ha volgut agrair la predisposició i ajuda del rector, Juan Antonio Navarro, “per a poder fer els concerts en el temple” i ha destacat l'alt nivell dels músics que han participat “que ha sigut una mostra de cinc de les 17 especialitats que s'ensenyen en el nostre conservatori”. Bas ha fet una menció especial al concert de l'últim dia amb la soprano Pepi Lloret i el quartet de clarinets Gorgutes.

 

Per part seua, la regidora de Cultura, Mavi Pérez ha reconegut el treball de l'equip que dirigeix Anna Bas “per a tirar avant el festival amb els canvis que necessitava per a tornar a ser referència”. Pérez ha subratllat que el certamen ha servit per a “posar en valor el talent dels alumnes locals en les noves i diferents especialitats juntament amb el prestigi internacional dels músics que han participat en el festival”.