Xàbia se sumarà aquest estiu al repte per a aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

13 jul 2024 Els veïns i veïnes van reciclar en 2023 una mitjana de 60 quilos d'envasos de vidre

L'Ajuntament de Xàbia i més de 154 establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat que concedeix Ecovidrio.

 

L'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya celebra la cinquena edició de #MovimientoBanderasVerdes, la seua reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconèixer el compromís de l'hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d'envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l'avanç cap a un desenvolupament sostenible.

 

Així, Xàbia rivalitzarà amb fins a 40 municipis valencians amb l'objectiu d'alçar-se amb la “Bandera Verda de la Sostenibilitat” d'Ecovidrio que ja van aconseguir l’Alfes del Pi i Finestrat durant la passada edició d'aquesta iniciativa.

 

El gerent d'Ecovidrio en la Comunitat, Roberto Fuentes, ha mantingut una trobada aquesta setmana amb el regidor de Serveis, Juanjo García i el regidor de Medi Ambient, Juanlu Cardona, amb la finalitat de formalitzar l'adhesió del municipi a aquesta competició en la qual Xàbia és un alumne avantatjat.

 

De fet, segons ha destacat Fonts, els veïns i veïnes de Xàbia van reciclar una mitjana de 60 quilos d'envasos de vidre durant l'any passat, unes dades que tenen major importància ja que en la Comunitat Valenciana la mitjana és de 18 quilos per habitant i any.

 

Per part seua, el regidor de Medi Ambient i Dinamització Econòmica, Juanlu Cardona ha destacat la importància del reciclatge des de casa i ha posat en valor el treball de tots els veïns i veïnes que porten els envasos de vidre als diferents Punts Verds que hi ha repartits per tot el municipi. Així com el paper que juguen els empresaris d'hostaleria “que estan compromesos al cent per cent amb el reciclatge”, com es demostra amb aquesta mena de campanyes en la qual s'han sumat 154 locals.

 

 

 

Moviment Banderes Verdes

 

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s'alia amb municipis i hostalers per a donar resposta als elevats índexs de consum d'envasos de vidre que es registren en les zones costaneres del nostre país durant l'època estival. Durant els mesos d'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l'hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa a un equip d'educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola.