L'Àgora Actual festival es trasllada al Riurau d’Arnauda en la seua VII edició

13 jun 2024

La programació de festivals culturals per a l'estiu de la regidoria de Cultura de Xàbia, que dirigeix Mavi Pérez, comença la primera setmana de juliol amb el festival Àgora Actual de l'1 al 3 de juliol.

 

El festival es trasllada aquesta setena edició al Riurau d’Arnauda i fa una aposta per abordar les diferents cultures musicals del món a través de la percussió.

 

La programació començarà el dia 1 en el passeig marítim de la platja de la Grava, amb un concert titulat “Metall Mediterrani” a càrrec dels solistes d'Àgora Actual fusionades amb les escultures sonores de Toni Marí, una proposta sonora que va debutar l'any passat durant la desfilada de moda dedicat a les pintures de Sorolla. La cita serà a les 20.00 hores.

 

El dia 2 de juliol, s'ha programat una sessió matinal i una vespertina, totes dues en el Riurau d’Arnauda. A les 11 hores, hi haurà un passeig musical amb “Digraph Project”, amb obres d'Aperghis, Oliveira i Aguirre. Mentrestant, a la nit (22.30 hores), actuarà el grup “Neopercusión” (amb Juanjo Guillem al capdavant) i “African Group”. Amb un llibret compost de peces de Reich i obres tradicionals africanes.

 

Finalment, el dia 3 a les 22.30 hores serà la clausura del festival musical amb “Projecte SOXXI & Ensemble Cubà”, que interpretarà obres d'Aguirre i tradicionals cubanes. Projecte Soxxi és un grup format per Borja Donet, Andreu Queralt, Miguel Ángel Real, Sergi Dauder, Josep Furió, Victor Segura i Joan Soriano.

 

L'entrada als concerts d'aquest festival serà lliure fins a completar aforament.