Agenda cultural d'aquesta setmana

27 mar 2024

Aquest cap de setmana de Pasqua la protagonista a Xàbia és la Fira d’Artesania però l'agenda cultural també inclou una altra sèrie d'esdeveniments i activitats per a tots els públics, que es completa altres amb la programació religiosa organitzada per la Parròquia de Sant Bertomeu i la Parròquia de La nostra Senyora de Loreto (programa apart).

 

 

Aquest dimecres, el Mercat Municipal acull la intervenció 'Núvol de cartó' a càrrec del col·lectiu Dons+Art, format per Fina Gilabert, Mar Fornés, María José Cholbi, Mari Marí, Mariví Puigcerver, Blanca Hernando i María Isabel del Piero. La inauguració serà a partir de les 19.30 hores i es podrà visitar fins a finals d'octubre.

 

 

La Fira d’Artesania serà del divendres 29 al dilluns dia 1 d'abril, als carrers del Centre Històric, en el marc d'aquesta fira, la Colla Xirimitabs interpretarà el concert ‘La Joia més preada’ el dia 29 de març a partir de les 12.30 hores en la plaça de l'Església. (programació de tots els dies)

 

També en el marc de la Fira, el Grup de Danses Portitxol ofereix una ‘Mostra de Danses Tradicionals” el dia 30 de març, a les 18.00 hores, en la plaça de l'Església.

A més des del dijous el Centre d’Art Lambert de Xàbia oferirà un horari més ampli amb motiu del pont festiu i la Fira: Dijous Sant de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores, el Divendres Sant de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 21.30 hores, el dissabte 30 de març obrirà de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

 

D'altra banda, aqueixa jornada l'artista Susana García, que exposa en Ca Lambert la mostra ‘Ho sap el cel blau’ realitzada una visita guiada gratuïta a partir de les 19.00 hores, per a poder inscriure's n'hi ha prou amb presentar-se a l'hora en Ca Lambert (carrer Major).

 

A més en el Museu que obrirà el Divendres Sant, el dissabte sant i el diumenge de Pasqua en horari de 10 a 13.30 hores. En el museu a part de mostra permanent, es pot visitar l'exposició ‘Pobladores d’art’, en la qual un grup d'artistes de la Marina Alta es mostren les seues obres en diferents formats com: pintura, escultura, fotografia, disseny digital.. entre altres. Es tracta d'obres d'Alba Vega Mulet, Ana I. Martínez Hinarejos, Animal de bancal, Anna Roselló, Cristina Minguillón, Elia Masanet Olmos, Lídia Santacreu Ferrà, Mar Fornés, Marina Mulet Gaya, Matilde's father, Mireiacreativa, Paqui Fornet Pastor, Pau López Anquela, Rosario Caselles Canet i Teresa Fondo Castillo.

 

I a la Casa del Cable la mostra “Marissa Oosterlee” de l'autora Marissa Ooesterlee, també fins a final de mes.