Música a l'Estiu enlaira en la seua 38 edició des del Conservatori Professional de Xàbia

08 mar 2024

El festival Música a l’Estiu de Xàbia inicia aquest 2024 una nova etapa sota la direcció del Conservatori amb un projecte que pretén involucrar als joves músics del Conservatori Professional de Xàbia i de tota la comarca, així com a totes les especialitats musicals que s'imparteixen en el centre.

 

La directora del Conservatori, Anna Bas, el professorat i la regidora de Cultura, Mavi Pérez, van presentar ahir la que serà l'edició número 38 d'aquest festival que se celebra durant el mes de juliol i que enguany “tindrà una gran qualitat, més varietat i estarà connectat amb les necessitats del propi conservatori”, va remarcar Bas.

 

Una de les grans novetats serà la separació entre els cursos de formació per als joves músics i els concerts habituals de les nits del mes de juliol. D'una banda, els cursos seran durant el mes d'abril i maig, i; per un altre la setmana del 9 al 12 de juliol seran els concerts, a l'església de Sant Bartolomé.

 

La directora va explicar que els cursos s'han traslladat a un mes dins del calendari escolar “perquè la nostra experiència com a docents ens mostra que actualment s'adapta millor a l'alumnat durant el curs i els permet perfeccionar les obres que estan fent en classe així com preparar-se a les proves per a Conservatoris superiors, Orquestres”. Aquests cursos seran impartits Ignacio Rodes (guitarra) i per Spanish Brass, les inscripcions s'obrin a partir de l'11 de març.

 

Per part seua, les nits de la segona setmana de juliol estaran protagonitzades pels concerts del festival, i una cita molt especial amb músics denominació d'origen Xàbia “un concert en el qual tots aquells músics professionals, formats o relacionats amb el Conservatori Professional de Xàbia, puguen tenir l'oportunitat de demostrar que han decidit fer de la música la seua professió i la seua vida, músics que demostraran tenir cabuda en un festival tan important com és Música a l’Estiu”.

 

Sobre aquest tema, la directora del centre va remarcar que el certamen “ha sigut actualitzat, compta amb músics de prestigi internacional” i cada any se centrarà en un grup d'especialitats musicals de les 17 que ofereix el Conservatori. De fet, enguany, en aquest concert amb denominació d'origen pretén “donar visibilitat a l'assignatura de cant, una disciplina en la qual el Conservatori de Xàbia, va ser pioner a la comarca”.

 

En la roda de premsa, la regidora de Cultura, Mavi Pérez, va recordar que després de 38 anys “el festival Música a l’Estiu necessitava una renovació profunda i que es tinguera en compte al Conservatori i les especialitats musicals que s'imparteixen”.

 

Però sobretot, va subratllar l'edil, que els alumnes de Xàbia “puguen participar en ell” i posar en valor “l'enorme talent que tenen tots els alumnes que estan formant-se en el nostre Conservatori i que després s'integren en les associacions i diferents collas de músics de Xàbia”.

 

“Un talent del qual tot el poble se sent orgullós, i podrà gaudir-lo durant els concerts programats durant la segona setmana de juliol”, va concloure l'edil de Cultura.