Xàbia exposa al públic una modificació puntual del Pla General per a construir una rotonda en l'Avinguda Palmela

23 feb 2024 Fins al 15 de març

La regidoria d'Urbanisme ha obert un termini d'exposició al públic d'una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana que permeta la construcció d'una rotonda en l'Avinguda Palmela al costat de les parcel·les on es posa la Fira i Porrat de Sant Antoni.

 

En concret, la intervenció es planteja en l'encreuament de l'avinguda Palmela amb el carrer Dámaso Alonso i Poeta José Albí per a millorar la mobilitat de l'eix viari que conforma aquesta via, el principal accés al municipi i de distribució del trànsit cap al Port, Arenal i Urbanitzacions.

 

L'objectiu de la modificació del Pla General és, han explicat des de la regidoria d'Urbanisme, “analitzar la realitat de l'ordenació viària des de diferents òptiques per a conformar un primer diagnòstic que, una vegada sotmès a consulta i participació ciutadana, servisca de base per a la redacció la modificació puntual de l'Ordenació Detallada del PGOU”. Una base que permeta “analitzar la realitat i estimular la participació ciutadana”.

 

En aquest punt s'han detectat des dels serveis municipals problema com: problemes amb la mobilitat motoritzada, falta de connectivitat motoritzada transversal entre les dues zones on hi ha un col·legi, instal·lacions lúdic esportives i usos terciaris; excés de velocitat en l'avinguda Palmela malgrat les limitacions legals que fixa el màxim en 40km/h; excés de soroll aeri d'acord amb el Pla Acústic Municipal de Xàbia vigent i, finalment, deficient comunicació per als vianants amb la resta de la ciutat i són millorables les connexions entre el barri de Thiviers i el del Freginal.

 

Les persones interessades a participar en aquest procés de consulta prèvia poden fer-lo fins al 15 de març a través d'aquest enllaç:

 

 

 

Una vegada finalitzat el termini de la consulta i participació, la informació recopilada servirà de base per a la redacció la modificació puntual de l'Ordenació Detallada del PGOU.