El Mercat Municipal de Xàbia acull la jornada Sabors de la Mar per a posar en valor el producte de les confraries de pescadors

20 feb 2024 La jornada serà el 5 de març

El Mercat Municipal de Xàbia acull el pròxim 5 de març la jornada “Sabors de la Mar” impulsada pel Punt Nàutic del Creama juntament amb la regidoria de Dinamització Econòmica, i que pretén divulgar els productes de la mar i especialment aquells que procedeixen de les confraries de la comarca.

 

La jornada consisteix en una sèrie de xarrades i un showcooking a càrrec de Borja Susilla, propietari del restaurant Tula de Xàbia que compta amb 1 Estrella Michelin i 2 sols Repsol. Les xarrades giraran entorn del peix en la marina alta (a càrrec de Rafael Serrat i Amadeu Ros, de la confraria de Pescadors de Xàbia), la restauració a la Marina Alta, que impartirà José Manuel Piña (president de l'Associació de Restauradors de Xàbia); l'alcaldessa, Rosa Cardona, s'encarregarà de clausurar la jornada.

 

Organitzada pel Punt Nàutic, un dels eixos de treball del Creama, el projecte Sabors de la Mar es desenvolupa a nivell comarcal, per a donar suport a iniciatives innovadores que estimulen el gran potencial econòmic i latent en el sector marítim, així com, la revitalització i enfortiment del seu vessant més tradicional, com és la pesca.

 

D'aquesta forma, es potencien la formalització de convenis entre els empresaris del sector de l'hostaleria i les confraries de pescadors per a l'aprofitament del conegut com a peix de rebuig o incrementar la quantitat de producte marítim de proximitat servit en els menjadors escolars.

 

Per a poder participar en aquesta jornada cal inscriure's en aquest enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/1gl7fvgext8t2caz4nztwi-dxnhquadfjj5iqjlrif0g/viewform?edit_requested=true

 

FULLET SABORS DE MAR