La XVI Cursa de la Dóna de Xàbia serà el 7 d'abril

13 feb 2024 La recaptació es destinarà al Tapis i a l'associació Carena, dedicada a ajudar als familiars de malalts amb càncer

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia i el Club Esportiu Llebeig han presentat l'edició XVI de la Cursa de la Dóna que se celebrarà el 7 d'abril i que enguany obrirà les seues inscripcions també als homes, en una carrera solidària que pretén conscienciar sobre la igualtat entre les dones i els homes, amb motiu de les celebracions del dia internacional de la dona 8M.

 

Les inscripcions s'obrin aquest mateix dilluns, són 5 euros, i es poden formalitzar a través de la web www.somesport.es , així com en la Botiga Decuero, la immobiliària Llidomar i les botigues Esports Colau de Xàbia i d'Ondara. Enguany el Club Esportiu Llebeig ha ampliat les places fins a 1.500, amb la finalitat que cap dona es quede fora atès que s'ha obert la inscripció també als homes.

 

La Cursa de la Dóna té el seu punt neuràlgic en la pista d'atletisme del col·legi Graüll, l'eixida oficial serà a les 10.00 hores, amb destinació port i volta, en un trajecte que es desenvolupa al llarg de cinc quilòmetres. Es podrà fer corrent o caminant. Des del Club Esportiu Llebeig han organitzat diferents activitats prèvies a l'eixida amb un calfament de la mà dels entrenadors del Club. A més, des de fa una setmana els dimecres i divendres ofereixen entrenaments gratuïts a les 19.00 hores en la pista per a tots els nivells.

 

En la presentació la presidenta del Club, Madelane Powell ha assenyalat que enguany la recaptació de la Cursa de la Dóna es destinarà al Tapis de Xàbia i a l'associació Carena.

 

Mentre l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha subratllat que en la cursa de la Dóna “eixim al carrer, xiquetes, mares i àvies, tots, en el que és una autèntica festa per a celebrar el dia de la Dóna”. Una festa, en la qual “els homes ens han d'acompanyar, tots anem plegats en la igualtat”, ha conclòs.

 

Cardona ha agraït el treball que fa el Club Esportiu Llebeig amb cites esportives que reuneixen un gran nombre de corredors i atletes i ha convidat a tots a ajudar com a voluntaris perquè aquestes proves tiren avant.