Les educadores ambientals de Xàbia fan una xerrada sobre reciclatge i els residus a l'Escola d'Adults

07 feb 2024

L'equip d'educadores ambientals de l'empresa responsable de la recollida dels residus de Xàbia va oferir ahir una xarrada sobre el reciclatge, els residus i la cinquena fracció als alumnes de l'Escola d'Adults.



Aquesta xarrada forma part del programa d'activitats divulgatives consensuat entre l'empresa Tetma i la regidoria de Serveis que dirigeix Juanjo García, per a conscienciar sobre la importància del reciclatge, i que cadascun des de la seua casa ha de separar correctament perquè beneficia a tots ja que redueix el cost per a l'Ajuntament del tractament dels residus.


A través d'unes diapositives, les educadores ambientals van detallar que tipus de residus s'han de depositar en cadascun dels contenidors (groc, verd, blau, gris i marró) i van desmuntar el que van denominar falsos mites del reciclatge.


El verd per al vidre (sol envasos de vidre i no gots o finestres atès que són de cristall, el que té un altre tractament), el groc per als envasos lleugers (tetrabriks, envasos de plàstic, metall i fins i tot fusta, si són xicotets i caben en el forat), el blau per al paper i el cartó (sempre que estiga net i sec (no tacat amb menjar); el marró arreplega només els residu orgànics (inclosos tot tipus d'aliments, els pòsits de cafè, les bossetes de et; els cartons i tovallons tacats de menjar, o xicotetes restes de jardineria) i el gris és el contenidor en el qual s'ha de depositar tot el que no es pot tirar en els anteriors per exemple els bolquers dels xiquets o la femta de les mascotes.


Des de Tetma van recordar que la implantació del contenidor marró està sent progressiva a Xàbia, i de fet hi ha diversos d'aquests contenidors en 7 dels Punts Verds que hi ha pel terme municipal. La implantació segueix les fases previstes per la regidoria i l'empresa.



D'altra banda, l'equip d'Educadores va insistir que restes com a finestres, pots de pintura, aparells electrònics o bombeta, entre altres, s'han de depositar en l'Ecoparc que està en el Camí dels Sorts. A més, existeix un ecoparc mòbil que està els dilluns en la placeta del Convent (poble); el dimarts en l'avinguda Jaume I (Duanes de la Mar) i el dimecres en la rotonda de l'el Arenal.