Xàbia acomiada abril amb les tradicionals festes en honor a Jesús Nazareno

12 abr 2023 El programa combina els actes religiosos amb els més populars com les bous, el dia del Xiquet o la cercavila de les Creus

La Confraria de Jesús Nazareno, en col·laboració amb la regidoria de Festes, ofereix un any més un complet programa de festejos en honor al patró sentimental dels xabieros. Huit dies d'intensa activitat que comencen amb els bous al carrer en la placeta del Convent (del dimecres 26 al dissabte 29 d'abril) i que finalitzaran amb la solemne processó de Pujada de la imatge de Jesús Nazareno a l'ermita del Calvari la vesprada del 3 de maig.

No faltaran els clàssics, com el dia del Xiquet (dilluns 1 de maig), amb esmorzar i jocs per als més xicotets en la plaça de la Constitució, la paella gegant, la cercavila per a visitar les Creus de Maig que elaboren amb els flors els Majorals (també dilluns 1 de maig a les 20 hores), l'ofrena de flors a Jesús Nazareno (dimarts 2 de maig) i les vetlades amb el sainet “El soldat de Palma” representat pel grup Tot Rist i la representació teatral de “La Venganza de Don Mendo” oferida per Garum Teatre. Per a aquestes actuacions s'instal·larà una carpa en la plaça de la Constitució on el cap de setmana posterior (5 i 6 de maig) se celebrarà el Xàbia Folk.

La programació també inclou col·laboracions amb altres entitats festeres com la discomòbil del divendres 28 o un tardeo del dissabte 29, tots dos organitzats per la capitania del 2023 Filà Almoriscos i la Comissió de Fogueres en la plaça Constitució.

Quant a la part més religiosa, se celebrarà un tridu en honor a Jesús Nazareno del diumenge 30 d'abril al dimarts 2 de maig i el dia 3 es viurà al migdia la solmene eucaristia cantada (seguida d'una mascletà) i la processó de Pujada, a la qual posarà el fermall d'or un espectacular castell de focs artificials.

Els representants de la Confraria, Vicente Tur i Rosa María Mengual, han entregat el programa a l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de festes, Kika Mata, traslladant la seua invitació a tota la població perquè participe d'aquestes festes carregades de tradició i que enguany tindran com majorals a Juan Bautista Bas, Juan Pedro Cholbi, Guillermo Cardona i David Cordero.