Xàbia saluda al nadal amb activitats comercials i d'oci familiar en el port, Centre Històric i l'Arenal

02 dic 2022 El dissabte 10 de desembre hi ha prevista una fira nadalenca oberta a la participació d'associacions socials i benèfiques

La regidoria de Foment Econòmic, en col·laboració amb les associacions de comerciants del Centre Històric, Duanes i Arenal, han presentat hui la programació “Hola Nadal” que protagonitza la primera quinzena del mes de desembre i amb la qual la població s'anirà submergint en aquestes festes tan assenyalades.

El regidor responsable, Ximo Segarra, ha detallat les activitats que es desenvoluparan en els tres nuclis urbans i que comencen aquest cap de setmana en el port, amb una fira d'artesania nadalenca en el passeig Joaquín Sorolla i dos contacontes -dissabte i diumenge- a les 11’30 hores al costat de l'arbre festiu del mateix passeig.

La setmana vinent el Nadal viatjarà al Centre Històric amb la fira de Nadal i associacions. Serà el dissabte 10 de desembre, al voltant de l'església i està oberta a la participació de totes les entitats locals o de la comarca de caràcter social o benèfic. Segarra ha avançat alguns dels col·lectius que ja s'han inscrit com Creu Roja, Aspanión, Amunt contra el càncer, Betlemistes de Xàbia o Amics de Thiviers i explicat que les que vulguen sumar-se, encara poden fer-ho contactant amb el departament de Foment Econòmic o el mail afic.creama@ajxabia.org

Com a complement a aquesta fira hi haurà una ludoteca infantil en la plaça Celestino Pons (d'11 a 13’30 hores) i a partir de les 17 hores un espectacle itinerant titulat “Balls de Poble” des de la Placeta del Convent fins a la de l'Església.

Aqueix mateix dia en l'Arenal es podrà gaudir de la música en directe amb la jam sesion de German Elul Trio que servirà com a presentació de festival Arenal Blues. El concert serà a les 12 hores en el passeig David Ferrer.

També en l'Arenal el dissabte 17 de desembre hi haurà un contacontes a les 11 hores titulat “Les llums” al costat de l'arbre de nadal.

Altres activitats també previstes són l'actuació del còmic Pepe Viyuela el diumenge 11 de desembre (20’30 hores) a l'església de Sant Bartolomé. Serà un recital poètic i musical amb entrada gratuïta.

L'edil també ha referit que a més de la programació, es pot visitar el mercat benèfic de Càritas que obri divendres a la vesprada i dissabtes i horari de matí i vesprada en el carrer en Forn número 10.

En definitiva, una bona oferta lúdica amb la qual esperen donar ambient als nuclis urbans i animar als veïns i visitants al fet que gaudisquen de Xàbia i tinguen molt present al comerç local a l'hora de fer les seues compres de cara al nadal.