Xàbia visibilitza les tasques essencials que desenvolupen majoritàriament gent migrada

07 dic 2021 El dissabte 11 organitza una nova edició de la “Biblioteca Vivent” per a donar a conéixer la diversitat cultural del poble

L'Ajuntament de Xàbia, a través de la seua oficina d'atenció a persones estrangeres (Pangea) de Serveis Socials, organitza un any més la “Biblioteca Vivent” per a commemorar la setmana de la diversitat cultural. Amb aquest format, des del municipi donen a conèixer les experiències i vivències de residents vinguts d'altres llocs i la riquesa que aporta esta diversitat al municipi.

La regidora de Serveis Socials, Rita Berruti, ha explicat que, en aquesta ocasió, s'ha optat per dues activitats: el contacontes infantil “Els Pobles” i la biblioteca humana “També és Xàbia”, totes dues previstes per al matí d'aquest dissabte 11 de desembre en la plaça Celestino Pons.

La jornada començarà amb el contacontes, a les 11 hores, en el qual el públic infantil coneixerà l'essència dels pobles, l'arrel de la tradició, i podrà escoltar contes i llegendes de diferents punts del planeta.

A les 11’30 hores obrirà la biblioteca vivent, que enguany té com a protagonistes a persones migrades (tant estrangers que hui viuen a Xàbia com xabieros que en el seu moment van emigrar a altres països) que s'encarreguen de treballs essencials i de primera necessitat que tanta importància han cobrat durant la pandèmia.

Els assistents rebran un carnet i el “catàleg” amb els llibres persona que pot consultar i descobrir les seues històries i experiències. Però sobretot, comprovar com les persones migrades aporten riquesa cultural, sostingues i economia al nostre poble.

I és que, com destaquen des de l'àrea de Serveis Socials, actualment, gran part de les activitats bàsiques i essencials necessàries per al desenvolupament de Xàbia, són dutes a terme per persones nouvingudes: cures a gent gran, neteja domèstica, producció o distribució d'aliments.

La seua arribada ha donat continuïtat a oficis i costums propis de la nostra terra, permetent la confluència amb la gent local que venia executant-les i s'ha convertit en una sustentació que és un valor que aporta riquesa al municipi.

En participar tant gent local com gent migrada es podran conèixer diferents perspectives i realitats dins d'una mateixa tasca o lloc de treball.

L'edil de Serveis Socials ha animat a tot el veïnat a participar d'aquestes experiències que promouen la convivència i enalteixen la diversitat del nostre poble.

Per a ampliar informació sobre aquest i altres projectes d'intercultural, poden visitar la web https://xabiaintercultural.com