Xàbia Jazz celebra la seua XX edició amb dos potents concerts: la SedaJazz Big band & Sole Giménez i Juan Perro amb la seua banda

25 jun 2021 El Festival se celebrarà el 8 i 9 d'agost i tindrà entrada gratuïta per a celebrar el seu vinté aniversari i el seu retorn després de la pandèmia

El Xàbia Jazz torna a la seua cita amb els estius després de l'aturada obligada per la pandèmia. Tal com ha avançat el regidor de Cultura, Quico Moragues, el festival celebra ni més ni menys que el seu XX aniversari i ho fa amb un regal per als espectadors que al llarg d'aquestes dues dècades l'han recolzat i convertit en un referent.

És per això que els concerts d'enguany seran gratuïts i tindran com a protagonistes a dos cantants àmpliament reconeguts en el panorama nacional; Obrirà el festival la nit del 8 d'agost la SedaJazz Big band, una de les bandes més veteranes i prestigioses d'Espanya que compta amb una plantilla de músics espectacular –com Perico Sambeat, Jesus Santandreu o Latino Blanco, entre altres- i 30 anys d'història. Per a Xàbia comptaran amb la col·laboració de la cantant i compositora Sole Giménez, qui es va donar a conèixer als anys 80 com a vocalista del grup Presumptes Implicats i des de 2006 es manté dalt dels escenaris amb el seu cuidat projecte en solitari.

Gimenez ha assistit a la presentació del Xàbia Jazz i ha manifestat el regal que és per a ella actuar en un poble que li encanta i amb la Big band de SedaJazz, que ha sigut la principal pedrera de formació en jazz valenciana i ha sigut durant tres dècades l'amplificador d'aquest estil musical en la Comunitat tant per la seua labor pedagògica com pels seus concerts, que en format big band són grandiosos.

La cantant ha avançat que prepararan un gran repertori per a celebrar a Xàbia “la volta a la vida i a la normalitat” després dels durs mesos que ha viscut la cultura.

L'altre cap de cartell serà Santiago Auserón, ex cantant de Ràdio Futura i que després de la separació del grup va redirigir la seua carrera musical en solitari baix el sobrenom de “Juan Perro”. La banda de Juan Perro presentarà el 9 d'agost a Xàbia el seu “Cantos d'Ultramar”, 12 temes que funden el so cubà, la música africana, el jazz o el blues, entre altres.

Els dos concerts seran en la plaça de la Constitució, a les 22’30 hores, amb entrada gratuïta. Això sí, hi haurà contingent d'aforament (inicialment 2.000 persones) per la qual cosa serà necessari reservar prèviament les entrades en la web municipal www.ajxabia.org a partir de l'1 de juliol (hi haurà un màxim de 4 entrades per persona).

L'alcalde, José Chulvi, ha felicitat el regidor de cultura per l'organització d'aquesta edició tan il·lusionant del Xàbia Jazz, que sens dubte serà un regal per als veïns i una manera de començar a recuperar la cultura als carrers que tant ens agraden. El primer edil ha destacat també la trajectòria del festival, un dels més veterans de la Comunitat i que sempre ha mantingut la seua aposta de qualitat.

Tant Chulvi com el regidor de Cultura han agraït a l’artista Sole Giménez –una de les veus més espectaculars del nostre país- el seu suport en la presentació del festival, que també ha comptat amb un missatge de Juan Perro animant al públic a assistir i gaudir de la música en directe.