Creama Xàbia promou aquesta setmana la II Edició del Fòrum Créixer Innovant que aborda el canvi de model turístic

17 may 2021

Xàbia acull aquesta setmana la II Edició del Fòrum Créixer Innovant Creama, una iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana a través de l'IVACE i organitzada per CEEI Elx i Creama a través de la seua ADL Tecnològic.

El títol és “Quo vadis? De ruta amb el turisme digital” i el principal objectiu d'aquest fòrum és donar a conéixer les tendències per a la gestió del turisme digital i com adaptar els models de negoci a la nova realitat. L'últim any, la crisi del coronavirus, ha paralitzat un sector tan important per a l'economia de la Comunitat Valenciana com és el turisme, d'ací la importància de treballar en la seua recuperació i en la posada en marxa d'iniciatives que s'adapten a les noves necessitats que sorgeixen en l'entorn. En aquest sentit, la digitalització juga un paper crucial punt en la promoció dels destins com en la investigació dels nous escenaris i tendències que van sorgint en aquest àmbit

El fòrum, que consta de quatre sessions en línia, arrancarà aquest dimecres -19 de maig- amb una sessió sobre el valor de les dades obertes per al sector turístic i que començarà a les 16 hores amb una obertura institucional que comptarà amb la participació de Julia Company, directora general d'IVACE; Marta Bañuls i Toni Miragall, regidors de foment econòmic i turisme respectivament de l'Ajuntament de Xabia; Rosario Donderis, gerent de Creama i José Javier García, president del CEEI Elx.

L'assistència és gratuïta prèvia inscripció en la pàgina www.focuspyme.com.

En aquesta primera sessió, la xabiera Antonia Ferrer, directora de l'Observatori de Transparència i dades obertes de la Universitat Politècnica de València, serà la que donarà a conéixer què són les dades obertes i com poden ajudar a l'hora d'establir estratègies dins del sector turístic que complisquen amb les necessitats actuals del mercat. La reutilització de la informació que el sector públic genera, consisteix a posar-la a la disposició dels ciutadans, organitzacions i empreses per al seu tractament i reutilització. Amb tot això, es busca aconseguir una major interacció entre visitants i població local, a més d'obtindre un patró de comportament dels turistes.

Ferrer és llicenciada en geografia i història contemporània per la Universitat de València i doctora en tècniques i mètodes d'informació i documentació per la Universitat Politècnica de València. En 2018 va organitzar a Xàbia el congrés junt el congrés “el seu interés se centra en la investigació de les dades obertes i les seues implicacions en l'empresa, l'administració i la ciència.