Serveis Socials de Xàbia quadruplica les ajudes d'emergència en l'inici de 2021

04 mar 2021

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia ha atorgat durant els dos primers mesos de l'any un total de 182 ajudes d'emergència social, una xifra que pràcticament quadruplica la registrada al gener de 2020, quan es van sol·licitar 52 ajudes.

També es percep un gran increment en la concessió de les rendes valencianes d'inclusió social, el subsidi per a necessitats bàsiques que concedeix l'administració autonòmica. S'han autoritzat 43 rendes enfront de les 7 del passat exercici en el mateix període.

La comparació de xifres dóna pistes de l'impacte econòmic que ha tingut la pandèmia i les mesures per controlar-la durant els mesos d'hivern. Des de l'Ajuntament, conscients d'aqueixa realitat, es va pressupostar a l'inici de l'any 750.000 euros perquè els Serveis Socials tingueren el marge necessari per a atendre l'emergència social.

A més, ha convocat un programa d'ocupació social dotada amb un milió d'euros i que permetrà contractar 44 persones –sota criteris socials- durant aquest any. Precisament el termini de sol·licituds està ara obert (fins al 17 de març) pel que els interessats poden informar-se en http://ajxabia.com/ver/8502/programa-social-de-empleo-urgente-a%C3%B1o-2021.html

El departament d'atenció social, que dirigeix Rita Berruti, ha sigut un dels quals ha centralitzat la resposta municipal a la crisi sanitària, social i econòmica. De fet, al llarg del 2020 es van tramitar més de 1.200 ajudes a famílies necessitades de la població, la qual cosa suposa un increment de més del 300% respecte als anys 2017, 2018 i 2019. Xàbia va destinar prop d'1 milió d'euros a les ajudes d'emergència. Totes elles, tramitada en menys d'un mes. També va gestionar un allotjament d'emergència durant el confinament, l'increment del Servei d'Ajuda a domicili i un altre pla d'ocupació social, a més de les seues funcions habituals.