“Kosmo” serà el primer gos policia de Xàbia

18 feb 2021 La Policia Local inicia els passos per a crear una unitat canina que treballarà en la detecció de drogues

La regidoria de Seguretat Ciutadana de Xàbia ha iniciat els passos per a crear una unitat canina adscrita a la Policia Local i que es dedicarà a tasques vinculades a la detecció de drogues.

El primer integrant d'aquesta unitat serà “Kosmo” un pastor alemany que ha demostrat aptituds per al seu ensinistrament com a gos policia. L'Ajuntament i el seu propietari han signat un conveni de cessió del ca, que ha passat a ser cuidat per un agent i que en breu començarà a ser instruït per a desenvolupar el seu olfacte en la detecció d'estupefaents.

També s'està tramitant un contracte per a donar cobertura a la seua manutenció i cures veterinàries. Quan estiga llest rebrà la seua pròpia uniformitat i credencials.

El projecte tracta de donar resposta a les noves demandes de seguretat que sorgeixen cada dia en la població, en concret al consum d'estupefaents.

Kosmo serà especialment útil en el registre de vehicles i locals davant sospites de tinença de drogues, en els controls preventius en centres educatius o zones d'oci, en els protocols de seguretat d'esdeveniments especials i també a nivell educatiu i de prevenció, ja que participarà en exhibicions en els col·legis per a conscienciar als xiquets de perill de consumir drogues.