Xàbia incrementa el contracte del servei de socorrisme per a així ampliar la temporada en la que les platges compten amb vigilància

29 ene 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha obert el procés de contractació el servei de vigilància, socorrisme i transport sanitari terrestre a les platges del municipi. El contracte s'incrementa fins als 453.100 euros anuals (uns 100.000 euros més que l'anterior) i tindrà una vigència de dos anys, prorrogable a dos més.

El regidor de platges, Toni Miragall, ha explicat que, en vista a les tendències d'ús de les platges –cada vegada més desestacionalitzades- s'ha redimensionat el servei per a donar resposta a les necessitats de seguretat: els llocs de vigilància estaran actius des de maig fins a octubre com a mínim. El servei també s'adapta a la realitat sanitària actual, ja que el plec recull especificacions quant a material, característiques dels llocs de socors i l'organització de l'equip concorde a la normativa en prevenció de la Covid.

El plec, que ha sigut aprovat per una resolució d'alcaldia i enviat a la plataforma de contractació pública, estableix els criteris que s'avaluaran per a l'adjudicació del contracte: l'oferta econòmica tindrà un pes del 60% de la puntuació i l'altre 40% serà un sumatori del projecte de prestació del servei, l'organització i estructura del servei, els mitjans humans, materials i equipament.

A més, s'estableixen com a millores puntuables l'aportació de material complementari (com a caiacs, desfibril·ladors, cadires amfíbies o medicalització dels llocs; la creació d'una bossa d'hores extra per a atendre situacions no previsibles (sanitàries-epidemiològiques, climatològiques, o per ampliació del calendari festiu, etc…), la prestació de serveis complementaris (com el transport i atenció a persones amb diversitat funcional a les platges, sistemes de cerca de persones perdudes) o la implementació d'eines informàtiques i Apps.

Les platges del litoral de Xàbia són un entorn natural que rep gran afluència de persones, especialment durant els mesos d'estiu. Això fa que la prevenció, rescats i primers auxilis en elles siga una labor fonamental per a resoldre les situacions crítiques que suposen un perill greu i immediat per a la vida de les persones.

Amb aquest servei es dotarà els diversos llocs de socors a les platges, s'informarà de qualsevol situació de perill, es vetlarà per la seguretat dels usuaris, i assistirà a qualsevol persona ho necessita, traslladant-la a l'hospital més pròxim si fóra necessari.