Xàbia obrirà una oficina per a assessorar els afectats per les restriccions Covid en la tramitació de totes les ajudes

28 ene 2021 L'Ajuntament s'adhereix al Pla autonòmic Resistir la primera línia del qual dedica 1’5 milions a ajudes a autònoms i pimes de la vila

L'Ajuntament de Xàbia ha començat a organitzar-se a nivell intern per a donar la màxima agilitat a la tramitació del “Pla Resistir”, l'acció liderada per la Generalitat Valenciana per a canalitzar ajudes a empreses, autònoms i treballadors valencians dels sectors més afectats per la pandèmia.

Segons ha avançat l'alcalde, José Chulvi, la primera línia d'ajudes és l'anomenada “parèntesi” específica per als autònoms i microempreses més afectats per les restriccions aplicades per a fer front a la pandèmia de Covid-19 i que es tradueixen en 1.576.807 euros per a Xàbia. El pla es finançarà entre el govern autonòmic, la Diputació d'Alacant i el propi Ajuntament, que ja té consignada la seua aportació.

Seran els regidors Ximo Segarra (responsable d'Hisenda) i Montse Villaverde (que gestiona subvencions) els que al costat de Chulvi s'encarreguen de dirigir l'aplicació d'aquest pla de suport a l'economia local. De fet, ja ha començat a treballar-se en les bases de les ajudes –amb l'avantatge de comptar amb l'experiència de les altres línies d'ajudes ja oferides per l'Ajuntament- i amb la previsió econòmica suficient per a disposar dels fons necessaris.

Des de Xàbia són conscients que la burocràcia i complexitat dels tràmits són a vegades els que dissuadeixen a l'hora de sol·licitar les ajudes. Per això s'ha tingut en compte des del principi la necessitat de crear una oficina específica amb personal municipal disponible per a assessorar els que ho necessiten.

L'alcalde ha volgut traslladar el seu màxim suport a tots els que estan patint les conseqüències de la crisi sanitària i ha reiterat que comptaran amb l'Ajuntament en tot el que siga viable.

Chulvi ha explicat que la Generalitat està compromesa a donar una solució justa a tots els afectats i per això ha previst diverses accions dins del pla Resistir, no sols per als empresaris, sinó també als autònoms i als treballadors que estan en un ERTO. Aquestes s'aniran desenvolupant en els pròxims dies i Xàbia compta amb suficients recursos econòmics per a participar en elles.

De fet, un dels primers acords de ple de l'any va ser reservar 1’5 milions d'euros en previsió d'haver d'emprendre aquest tipus d'accions.