L'Ajuntament de Xàbia es reserva més de 2 milions d'euros per a ajudes socials i econòmiques

18 ene 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha organitzat els seus recursos econòmics de cara a tindre els fons necessaris disponibles per a poder donar resposta social i fer costat a les empreses que ho necessiten en aquest segon any de crisi aparellada a la pandèmia per la Covid 19.

Segons ha avançat el regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, en el pròxim ple se sotmetrà a votació una modificació de crèdits de més de 2 milions d'euros que es destinaran tant a ajudes de primera necessitat com a ajudes a autònoms i empresaris. En concret es reserven 1’5 milions d'euros per a un nou pla de suport a sectors afectats per la crisi i altres 500.000 per al pressupost de Serveis Socials destinat a ajudes de primera necessitat, sumant-se als 250.000 euros que ja tenien disponibles. En total, Xàbia ja té llestos 750.000 euros per a xecs per a aliments, medicines o serveis bàsics com a lloguer, subministrament elèctric o d'aigua.

El Consistori també mou 180.000 euros per a reforçar l'equip de departament d'Atenció Social que està gestionant totes les peticions d'ajuda i que des que va començar la pandèmia s'ha reorganitzat per a donar servei en horari de matí i vesprada.

En la modificació de crèdits, també es planifica un servei lligat al turisme. En concret, s'incorporen 80.000 euros per a, si les condicions sanitàries ho permeten, poder recuperar el servei de transport públic a la cala de la Granadella.