Els Reis Mags instal·len a Xàbia 4 grans bústies perquè els xiquets i xiquetes puguen depositar les seues cartes

21 dic 2020 L'Ajuntament suspén el campament real previst els dies previs a la visita de Melchor, Gaspar i Baltasar

La crisi sanitària, i la preocupant tendència a l'alça de contagis en el municipi, han obligat l'Ajuntament de Xàbia a replantejar els actes previstos en relació a la visita anual dels Reis Mags.

Des de la regidoria de Festes i la comissió de Reis fa mesos que treballen en l'organització d'un campament real en la qual els xiquets i xiquetes pogueren visitar al seguici de les seues majestats i entregar les seues cartes. No obstant això, les xifres de l'última setmana i la progressió de la incidència del virus en la població espenten al fet que aquest acte finalment quede cancel·lat.

Així doncs, l'equip de Melchor, Gaspar i Baltasar han decidit instal·lar unes Bústies Reals en diferents punts del municipi perquè els més xicotets puguen depositar les seues cartes de manera escalonada i sense aglomeracions. Des del dissabte 26 de desembre i fins al diumenge 3 de gener estaran disponibles en la Plaça de l'Església, Placeta del Convent, Parròquia del Port i en el Passeig Tennista David Ferrer (davant del restaurant La Fontana).

Allí les recolliran els emissaris i les faran arribar als Mags d'Orient perquè puguen ser puntualment llegides.

Quant a la visita del dia 5, des de Festes s'esperarà a últim moment a decidir si la pot mantindre. Tal com està plantejada serà un acte molt senzill en el qual els reis tractaran de passar per la major part de carrers dels tres nuclis urbans de Xàbia perquè els xiquets i xiquetes puguen saludar-los sense eixir de casa. No obstant això, la seguretat sanitària és ara la prioritat absoluta i la celebració d'aquest recorregut estarà condicionat al moment sanitari que estem vivint.

El que sí han deixat clar les seues Majestats és que segueix en peus el seu operatiu de repartiment per les cases, adaptat a la Covid però amb la mateixa màgia de sempre. I és que Melchor, Gaspar i Baltasar saben els esforços que estan fent tots els xiquets i xiquetes en aquest any tan difícil, en el qual han viscut un confinament i han vist canviar els seus hàbits en els col·legis i jocs. Per això anuncien que enguany, encara que no puguen saludar, els seus regals no faltaran a les cases de Xàbia.