Protecció Civil Xàbia dedica més de 5.000 hores al servei de la comunitat local

17 dic 2020

L'agrupació local de Protecció Civil ha presentat la seua memòria anual d'activitats del 2020, un any en què han dedicat 5.016 hores de treball altruista a la comunitat i que ha estat profundament marcat per la crisi sanitària com demostren els seus serveis.

De fet, el balanç del cos voluntari reflecteix un total de 488 hores dedicades a diferents dispositius relacionats amb la pandèmia: des del suport a la policia en el control d'horaris en el procés de desescalada a treballs de desinfecció, repartiment d'aliments o materials i fins i tot a felicitar els aniversaris amb les seues sirenes als més xicotets de les cases quan el confinament era total.

No obstant això, el gruix de les seues funcions ha estat un any més vinculat a la vigilància forestal i incidències a l'estiu, amb 3.860 hores i a la resposta a emergències durant la resta de l'any –entre elles les vinculades al temporal Gloria (197 hores).

Per contra, l'agrupació s'ha vist reduït el ritme habitual de formació en suspendre's molts dels cursos que tenien previstos. En aquest any, únicament s'han pogut realitzar un curs de comandaments i un altre de cerca de persones desaparegudes, tots dos al gener i febrer quan la Covid encara no condicionava l'activitat del país. En total es va dedicar 162 hores i altres 109 a pràctiques per al maneig dels sistemes Sideinfo i dispositius de cerca.

Un altre bloc que ha caigut considerablement per la pandèmia és el d'hores dedicades als serveis preventius, ja que generalment estan vinculats a una mena d'actes multitudinaris que enguany s'han evitat. Així i tot, han destinat 203 hores per les competicions esportives i festives que es van celebrar a l'inici de l'any.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències, Pepa Gisbert ha volgut agrair el treball de tots els voluntaris i voluntàries de Xàbia, especialment en les circumstàncies viscudes aquest difícil any.