Xàbia fomenta l'oci saludable a l'aire lliure amb un nou parc de calistenia, una àrea esportiva, un rocòdrom i l'ampliació del skate park

22 oct 2020 Dins d'aquesta línia de projectes per valor de 100.000 euros també se senyalitzarà una sèrie de rutes biosaludables pel municipi

L'Ajuntament de Xàbia encara l'últim tram de l'any planificant una bateria de dotacions esportives a l'aire lliure amb les quals es fomentarà l'esport i l'oci saludable en els espais oberts.

Es tracta de cinc projectes, repartits entre tots els barris, que donaran resposta a les demandes dels joves i esportistes i que ofereixen la possibilitat de practicar diferents tipus d'exercici pensats per als diferents perfils d'edat i forma física.

Els projectes, que es licitaran en breu, són: un parc de calistenia o workout (que s'instal·larà a Xàbia park), un circuit gimnàstic a l'aire lliure (al parc Montaner-), un rocòdrom (en la paret del Palau d’Esports Municipal) i l'ampliació del skate park del Portal del Clot. A més, se senyalitzaran diferents rutes biosaludables per a caminar per les diferents zones urbanes i naturals dins del projecte “Xàbia Camina”.

L'Ajuntament té llista la reserva de crèdit, que en total ascendeix a prop de 100.000 euros, i la previsió és tindre executats els projectes abans que acabe l'any.

L'alcalde, José Chuvi, ha avançat que amb aquests projectes –en els quals s'ha treballat amb molta il·lusió des dels departaments d'Esports i Joventut- s'espera que els ciutadans i especialment els joves tinguen més espais d'oci a l'aire lliure, una cosa molt important en aquests temps de crisi sanitària.