Xàbia activa un protocol de seguretat sanitària en els cementeris davant la celebració de Tots els Sants

19 oct 2020

De cara a la festivitat de Tots els Sants, l'Ajuntament de Xàbia ha preparat un protocol de seguretat sanitària al voltant dels cementeris que estarà actiu des del divendres 30 d'octubre al diumenge 1 de novembre.

En aquests dies, el camposanto municipal estarà obert de manera ininterrompuda de 8 a 19 hores i hi haurà personal encarregant-se de comprovar que els que accedeixen al recinte  porten la màscara i proporcionar-los gel hidroalcohòlic. També serà obligatori l'ús de guants per als qui utilitzen material de neteja comuna.

El cementeri nou de Xàbia és molt ampli i per tant l'aforament màxim és de 1.500 persones, per la qual cosa no es preveu que es formen aglomeracions. No obstant això, s'han marcat zones diferenciades d'entrada i eixida del recinte i itineraris en la zona central per a evitar creuaments. També s'han marcat itineraris en el cementeri antic, de dimensions més reduïdes, per la qual cosa el control d'aforament es realitzarà al carrer limítrof.

Durant aquests dies ja s'estan fent les tasques anuals de posada a punt i manteniment. Així mateix, durant els dies previs a Tots els Sants es reforçarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions i zones d'ús comú així com de papereres i contenidors.

Quant a les persones que tenen previst anar a netejar o endreçar zones de nínxols, se sol·licita que acudisquen abans del 30 d'octubre, ja que els dies 30 i 31 d'octubre es reservaran per a la col·locació de flors i jardineres (que es recomanen es porten ja arreglats).

Des de l'Ajuntament s'ha contactat amb les floristeries del municipi i se'ls reservarà la zona d'aparcament que tinguen enfront de la botiga perquè puguen atendre millor els seus clients. També s'ha oferit als dos llocs de flors del mercat ambulant que s'instal·len aquesta setmana en la placeta del Convent per a evitar aglomeracions.

Quant al servei extraordinari d'autobús gratuït al cementeri de cara a aquesta festivitat, la regidoria de Transport ha decidit mantindre-ho. S'oferirà  els dies 29, 30 i 31 octubre en horari: 15, 16’30 i 18 hores (eixida del canal de la Fontana i amb parades en el Port, plaça Marina Alta i el Fialato)  i 16, 17’30 i 19 hores (volta des del cementeri). I l'1 de novembre en horari de 10, 11, 12, 13 i 16 hores (eixida del canal de la Fontana i 10’30, 11’30, 12’30, 14 i 19 hores (volta del cementeri)

També se celebrarà l'habitual missa de Tot Sants en el cementeri nou l'1 de novembre a les 16’30 hores, amb les pertinents mesures d'higiene i distància social