Protecció Civil Xàbia ha dedicat 3.860 hores a la prevenció forestal de durant aquest estiu

19 oct 2020

L'agrupació local de Protecció Civil de Xàbia ha presentat la memòria específica de la campanya d'estiu, un període en què principalment s'encarrega a la vigilància preventiva en àrees forestals però que enguany també ha incorporat altres serveis preventius relacionats amb la *Covid19 i en els quals ha fet costat a la Policia Local, com el dispositiu especial en platges per a evitar fogates i aglomeracions en la nit de Sant Joan o el control d'accessos a les platges durant dos primers caps de setmana de l'estiu.

Amb un total de 32 voluntaris, Protecció Civil ha dedicat des de l'1 de juny al 14 d'octubre a aquests serveis preventius un total de 3.860 hores; d'elles 1255 van ser al juny; 870 al juliol, 985 a l'agost, 545 al setembre i 205 a l'octubre.

A més, aquest cos voluntari ha participat en diversos dispositius d'emergència, la majoria relacionats amb incendis o conats. Entre les incidències enumeren set incendis, altres cinc conats, tres focs en vehicles, altres dos en contenidors i un d'origen elèctric. Altres mobilitzacions han servit per a donar suport als dispositius per accidents de trànsit i la cerca i localització d'una persona desapareguda en la zona forestal de la Granadella.

L'agrupació de Protecció Civil Xàbia ha sigut un estiu més un pilar fonamental de la seguretat ciutadana. Amb torns de matí i vesprada formats per quatre voluntaris han vigilat el terme municipal des de la torre de la Granadella i el mirador del Cap de Sant Antoni, encarregant-se diàriament de col·locar els panells informatius del parc natural del Montgó relatius al nivell de preemergència i la comunicació diària amb el Centre de Coordinació d'Emergències d'Alacant per a traslladar incidències.

La regidora de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pepa Gisbert, ha agraït a tots els voluntaris la seua predisposició per a col·laborar en totes les necessitats que es detecten, com ha quedat demostrat enguany amb la crisi sanitària per la Covid 19. “Hem pogut comptar amb ells per a tot; des de la borrasca Gloria a l'Estat d'Alarma per a repartir el material de protecció a precintar els parcs i fins i tot animar als més xicotets quan estaven confinats”.

Gisbert ha destacat també que Protecció Civil Xàbia ha sigut la primera agrupació de la comarca a obtindre l'acreditació oficial per a intervindre en l'extinció d'incendis forestals, la qual cosa unit a la seua capacitat de resposta ràpida ha sigut clau per a evitar que els incendis arriben a convertir-se en situacions més greus.