Xàbia assumeix formalment la gestió de l'edifici del far del Cap de Sant Antoni

07 sep 2020

L'autoritat portuària d'Alacant ha formalitzat hui la cessió de l'edifici del far del Cap de Sant Antoni a l'Ajuntament de Xàbia. L'alcalde, José Chulvi, i el president de l'òrgan de gestió portuària, Juan Antonio Gisbert García,  han signat l'acta que dóna oficialitat a l'acord pres al juny pel consell d'administració, que atorga concessió per 15 anys (prorrogables altres 5 més) al Consistori amb la finalitat que aquest edifici i els seus exteriors (la superfície total de l'espai és de 3.300 metres quadrats) es convertisquen en un centre d'interpretació de la Reserva Marina i del Parc Natural del Montgó.

Amb la signatura de hui i el lliurament de claus, l'Ajuntament assumeix la gestió d'aquest emblemàtic lloc, per al qual ja té llest un avantprojecte de rehabilitació que servirà per a obrir-lo a l'ús públic i convertir-lo en referent en la divulgació de la riquesa mediambiental  i marina de l'entorn en el qual s'assenta. El nou centre d'interpretació es distribuirà entre l'edifici que antigament era l'habitatge del farer i el de taller-magatzem, que es rehabilitarà com a cafeteria i banys públics. Queda fora de la concessió la torre on està la llanterna del far, ja que aquesta continuarà prestant les seues funcions de suport a la navegació com fins ara.

L'alcalde, José Chulvi, ha agraït tota la col·laboració de l'autoritat portuària a l'hora de facilitar tots els tràmits administratius que van començar fa dos anys amb la sol·licitud del Consistori de poder plantejar un ús públic i que posara en valor aquest lloc tan representatiu.