La reparació del passeig David Ferrer en l'Arenal arranca el 7 de setembre

01 sep 2020

L'arribada del mes de setembre porta a Xàbia diverses obres públiques. Una d'elles és la reparació dels danys estructurals que va causar la borrasca Gloria en la zona sud del passeig David Ferrer, a la platja de l'Arenal.

La data d'inici prevista és el 7 de setembre, quan els operaris començaran a preparar la zona d'obra i instal·lar les mesures de seguretat necessàries per a compatibilitzar el pas de maquinària amb el bany a la platja.

L'obra, amb un pressupost de 165.879,35 euros, té un termini d'execució d'un mes. L'executarà l'empresa Víctor Tormo S.L.

La zona afectada pels treballs és la zona més al sud del passeig. Serà necessari instal·lar un clos marcant l'àrea de seguretat a banda i banda del muret afectat, tant pel propi passeig com en l'arena i ocupar una zona del pàrquing.

De fet, aquesta afecció a l'activitat de l'Arenal és el que va portar a l'executiu a posposar a setembre aquests treballs estructurals.

El projecte inclou la reparació del tram del mur de maçoneria que va patir danys, la substitució de la barana de protecció i la reparació i recol·locació de les peces del banc corregut.

Amb aquest última intervenció, el municipi conclourà les reparacions dels greus danys que va originar la borrasca Gloria en la franja litoral; des del passeig de la Cala Blanca, el Marítim de la Grava i Marina Española. En tots aquests casos, l'Ajuntament de Xàbia va poder assumir les obres amb personal propi o contractes menors de ràpida gestió però en el cas de l'Arenal, la quantia del projecte (entorn dels 200.000 euros) va obligar a licitar en primer lloc la redacció del projecte i en segon la pròpia execució a través d'un concurs públic que es va veure paralitzat més de dos mesos per l'Estat d'Alarma i va retardar tota la tramitació fins a les portes de l'estiu.