L'Ajuntament de Xàbia incorpora 34 treballadors a través del pla d'ocupació social

12 ago 2020 Reforçaran els treballs de manteniment forestal i viari, neteja i consergeria

L'Ajuntament de Xàbia ha incorporat hui a la plantilla municipal a 34 persones contractades a través del pla d'ocupació social llançada pel municipi dins de les mesures de reactivació econòmica i social després de la crisi de la Covid19.

L'alcalde, José Chulvi, ha donat la benvinguda aquest matí als treballadors, seleccionats seguint criteris socials d'entre les més de 350 sol·licituds rebudes.

El personal reforçarà al llarg dels pròxims mesos les plantilles que es dediquen al manteniment forestal i del viari públic, tasques de neteja o acompliment de consergeries en edificis municipals que ara requereixen controlar l'accés per qüestions sanitàries.

El programa d'ocupació social està inclòs dins del pla “Recuperem Xàbia” i compta amb una dotació econòmica de 500.000 euros. És una de les mesures de caràcter social impulsades per l'Ajuntament arran de l'estat d'alarma i la seua afectació a l'economia. Està especialment dirigit a persones que porten inscrits un mínim de tres a sis mesos ininterromputs en el servei públic d'ocupació i no estiguen percebent cap prestació o subsidi.

També dins de les accions municipals a rel del Covid, fins al 21 d'agost (a les 9 hores) segueix obert el termini perquè autònoms i mutualistes del municipi sol·liciten les ajudes econòmiques directes de 1.500 euros que ofereix l'Ajuntament als quals van veure la seua activitat restringida per l'Estat d'Alarma decretat per la crisi sanitària del COVID-19. Xàbia ha dotat inicialment aquesta partida amb 1’5 milions d'euros amb càrrec als fons propis i també ha previst un altre milió i mig per a ampliar-la en cas de necessitat. Es tracta doncs d'una de les quantitats més elevades que s'han pressupostat per a ajudes directes pel COVID-19 a la província d'Alacant. Les sol·licituds poden presentar-se de manera telemàtica (es necessita signatura electrònica avançada) a través de la web www.ajxabia.com

En total, el pla de resposta al Covid 19 mobilitza 6 milions d'euros i recull mesures de caràcter tributari (amb suspensió de taxes com la d'ocupació per la via pública o ajudes per als rebuts de l'aigua) o la dotació de 2’8 milions d'euros a Serveis Socials per a atendre les peticions d'ajudes d'emergència i serveis bàsics