Xàbia reobri el camí al costat del *Gorgos després de reparar el mur de contenció

05 ago 2020

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha finalitzat les obres de reparació de canonades i reconstrucció parcial del mur de contenció del Gorgos i amb això, possibilita la reobertura al trànsit un camí que ha estat tancat al pas des de fa anys.

L'obra ha sigut executada per l'empresa Pavasal i ha suposat una inversió de 121.539  euros. Amb els treballs s'ha retornat la seguretat a un tram sensible de la xarxa hídrica, ja que el mur que sostenia la que és una de les principals conduccions al nucli urbà des de la dessaladora havia anat deteriorant-se progressivament amb les ensulsiades provocades les crescudes del riu Gorgos des de 2007 fins que la borrasca Gloria va deixar a l'aire la canonada.

El projecte a més de la reparació pròpia en la xarxa de proveïment i diverses canalitzacions de regants, ha consistit en la construcció, i formigonada d'un tram de 45 metres lineals del mur de contenció del riu Gorgos amb el que se li ha retornat la seguretat necessària per a tornar a ser transitable. També s'ha instal·lat una barana de protecció recoberta de fusta per a millorar la integració paisatgística.