Xàbia destinarà 12.000 euros a ajudes per a esportistes locals

29 jul 2020 L'Ajuntament actualitza les bases per a facilitar la tramitació als beneficiaris

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Xàbia ha actualitzat les bases que regulen les ajudes a esportistes locals. El departament dirigit per Alberto Tur ha reservat 12.000 euros per a col·laborar en les despeses que la preparació i la formació esportiva exigeix als esportistes, convertits en referents i models per a la joventut, amb el propòsit d'afavorir el seu perfeccionament.

Podran optar a les ajudes tots aquells/as esportistes d'entre 9 anys i 35 anys d'edat (compliments durant l'any 2019) i que estiguen empadronats a Xàbia durant almenys dos anys o pertanguen a algun club esportiu local també al menor durant dos anys.

Aquestes ajudes s'estableixen exclusivament per a esportistes federats o amb llicència escolar que aconseguisquen qualsevol dels cinc primers llocs en les competicions oficials i a aquells que requerisquen assumir despeses per desplaçaments o pernoctacions per a poder realitzar els seus entrenaments.

Aquestes ajudes no són compatibles amb altres programes d'ajudes, subvencions o beques, ni podran optar a elles els que reben retribucions periòdiques per la pràctica esportiva en virtut d'un contracte professional o semi-professional.

Els criteris de valoració tindran en compte els títols internacionals, nacionals, autonòmics i provincials que dispose el/la aspirant fins hui en què expire el termini de presentació de sol·licituds. Així mateix, es valorarà la qualificació de l'esportista i el seu nivell de renda familiar, i altres aspectes particulars d'àmbit social.

Les bases, que pretendre guanyar operativitat per a facilitar la tramitació als beneficiaris respecte a les vigents fins ara,  van ser aprovades per unanimitat ahir en el ple de l'Ajuntament i podran consultar-se en la web municipal per a poder preparar la documentació per a quan s'òbriga el termini per a sol·licitar-les –20 dies hàbils una vegada es publiquen en el Butlletí Oficial de la Província.