Les platges de Xàbia posen en marxa el control d'aforaments

10 jul 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha posat en marxa hui el servei de vigilància que s'encarregarà de controlar els aforaments en platges i cales, així com de la regulació de les barreres que impediran baixar a vehicles al Portitxol i Grandella quan els aparcaments estiguen plens.

Fins ara, la Policia Local amb l'ajuda de Protecció Civil s'ha encarregat d'aquest control de la seguretat en el trànsit durant els caps de setmana, dies de màxima afluència, però a partir de hui el servei serà diari i s'estén al grau d'ocupació a la platja per a previndre situacions que afavorisquen la propagació de la Covid19.

Segons ha explicat el regidor de Platges, Toni Miragall, hi haurà un total de 9 controladors: 2 a la Granadella, 2 en el Portitxol, 3 en l'Arenal i 1 en la Grava. També un en la barrera que impedeix baixar amb cotxe a Ambolo, cala tancada per risc de despreniments.

En les cales, el servei començarà sobre les 9 hores i hi haurà personal tant comprovant que no se supere el contingent en la zona de bany com el grau d'ocupació dels aparcaments, ja que quan estiguen plens es baixarà la barrera en els accessos. Mentrestant, en la Grava i l'Arenal s'estan marcant unes entrades amb cordes i passarel·les perquè accedisquen els banyistes

Els aforaments s'han calculat perquè cada persona tinga un espai d'uns 4 metres quadrats. Així, en l'Arenal s'ha establit un màxim de 2.000 usuaris, 225 en La Grava, 200 a la Granadella i 150 en la Barraca o Portitxol.