Xàbia continua la transició a un enllumenat eficient amb el canvi a led de les lluminàries de l'Arenal i Thiviers

07 jul 2020

L'Ajuntament de Xàbia, a través de l'equip de manteniment de l'enllumenat públic, ha substituït les lluminàries a tecnologia led en diferents punts del municipi: als carrers Joan Gil Albert, Tirant lo Blanc, Cronista Figueras Pacheco, Historiador Palau i Maestro Alonso –en el barri de Thiviers, carrer Los Naranjos –Freginal- o punts com el pont de la Fontana o la cala La Barraca.

La reducció energètica estimada és  de 21.000 quilowatts a l'any, la qual cosa equival al consum mig elèctric mitjà de sis habitatges (uns 5.000 euros).

En matèria d'enllumenat, i gràcies a una subvenció del 100% al projecte atorgada per la Diputació d'Alacant, l'Ajuntament també modernitzarà part de l'enllumenat del barri de l'Arenal. El projecte, adjudicat per 23.604 euros, servirà per a canviar a led les lluminàries de l'Avinguda de l'Arenal, part de l'Avinguda del Pla, carrers la Haia, Estrasburg, Brussel·les i Niça, a més de l'Avinguda del Port. Amb aquest canvi, el municipi reduirà també 31.000 quilowatts a l'any, equivalent a la despesa en llum de 9 habitatges estàndard (uns 7.650 euros).