Cultura 100% Xàbia per a aquest estiu

01 jul 2020 Un concert de pasdobles de la banda del Centre Artístic Musical inicia aquest dissabte el calendari protagonitzat per les entitats locals

L'Ajuntament de Xàbia va cancel·lar fa uns mesos tots els grans festivals culturals de juliol i agost davant la incertesa sobre la seua viabilitat i les limitacions d'aforament necessàries per a previndre la propagació de la Covid19. No obstant això, des del departament de Cultura ja es va anunciar que, si les circumstàncies ho permetien, Xàbia tindria oferta cultural aquest estiu.

Ara, el regidor responsable, Quico Moragues, detalla la programació que s'ha preparat per a aquest estiu atípic i que dóna tot el protagonisme a les entitats locals per a retornar-los l'alé del públic i secundar-les econòmicament en aquests temps difícils.

Els concerts, tal com regulen els protocols de seguretat, es realitzaran en recintes en els quals puga controlar-se els aforaments; el Riurau d’Arnauda en el Centre Històric i les pistes de pàdel al costat del Palau d’Esports en la zona portuària.

La programació arranca aquest mateix dissabte amb un concert de pasdobles a càrrec del Centre Artístic Musical de Xàbia (a les 20 hores en el riurau) mentre que el dissabte 11 de juliol serà l'Orquestra Jove qui actue en les pistes de pàdel (també a les 20 hores); el calendari de concerts prossegueix el dissabte 18 de juliol (20 hores pistes de pàdel) amb la Banda Jove, el diumenge 19 de juliol (20 hores en el riurau) amb una antologia de la Zarzuela a càrrec de l'Orfeó.

El dissabte 25 de juliol la banda farà l'ullet a les festes de moros i cristians amb un concert de música festera (a les 20 hores en les pistes de pàdel), mentre que el diumenge 26, el grup del taller de teatre II, dirigit per Inma Sancho, interpretarà l'obra el malalt imaginari de Moliere (a les 20 hores en el riurau). Tancarà l'agenda cultural l'Ars Nova, amb un recital el 31 de juliol a les 21’30 hores a l'església del Loreto.

La Colla de Dolçaines i percussió del Grup de Danses Portitxol inaugura agost amb un concert de pasdobles i música festera  (dissabte 1 a les 20 hores en les pistes de pàdel) i el diumenge 2 (20 hores, riurau) tornarà a actuar la banda del Centre Artístic Musical amb un concert titulat “Altres músiques” mentre que el dissabte 8 d'agost, la colla Xirimitabs (20 hores, riurau) oferirà un concert de música tradicional, pasdobles i música contemporània.

El diumenge 9 d'agost (20 hores, pistes de pàdel) actuarà l'Orquestra del Centre Artístic Musical i el diumenge 16, els ballaors del Grup de Danses Portitxol protagonitzaran una exhibició de danses tradicionals dels segles

XVIII i XIX.

La programació tindrà cites també el diumenge 23 (20 hores pistes de pàdel) amb la Banda Jove del Centre Artístic Musical, el dissabte  29 (20 hores, riurau) amb el Centre Artístic Musical,  i el diumenge 30 amb un espectacle que recorrerà la història dels Danses del Corpus.

Per a finalitzar, el 4 de setembre l'orfeó oferirà un concert de sarsueles a l'església del Loreto i tancarà la programació el dissabte 5 de setembre un concert en el riurau de l'Orquestra del Centre Artístic Musical.

 

Assajos a l'aire lliure per seguretat

Les entitats culturals del municipi han anat reprenent els seus assajos en les últimes setmanes, això sí, canviant les seues rutines per a previndre la propagació de la Covid 19. La majoria ha traslladat els seus assajos a l'aire lliure i l'Ajuntament ha col·laborat amb algunes cedint-los espais públics o amb infraestructura. Per exemple, el Centre Artístic Musical prepara les seues actuacions en la plaça enfront del Conservatori.