El mercat ambulant setmanal dels dijous recupera a partir d'aquesta setmana els llocs de tèxtil

30 jun 2020

El mercat ambulant setmanal dels dijous recupera a partir d'aquesta setmana els llocs de tèxtil. La regidora de Foment Econòmic i Mercats, Marta Bañuls, ha explicat que els protocols preventius davant la Covid19 tenen dues mesures bàsiques per a la venda ambulant: distància entre els llocs i control d'aforament al recinte on s'instal·len.
És per això que el mercat ambulant de Xàbia es limitarà a la plaça de la Constitució, on des de la reobertura el 7 de maig hi ha establides entrades i eixides controlades i en les quals es revisa que els clients porten màscares i utilitzen gels hidroalcohòlics. Abans les parades es distribuïen per tres emplaçaments diferents pel que ara amb un únic espai i l'ampliació de distàncies obligatòria, i el nombre de llocs ha de reduir-se.
El Consistori ha proposat que les botigues de roba, calçat o tèxtils s'organitzen en dos torns i cadascun acudisca de manera alterna cada 15 dies. Els llocs de producte fresc i alimentació sí que muntaran al complet totes les setmanes.
S'ha descartat fer dos mercats ambulants a la setmana (un amb verdures i un altre amb tèxtil perquè els propis venedors solen tindre organitzada la setmana entre diversos municipis).
Amb aquesta solució es pretén donar una eixida provisional a desenes de xicotets comerciants que esperen reobrir des de fa mesos fins que les normatives en aquest sector s'aclarisquen o flexibilitzen.