Xàbia ajorna la reparació del passeig David Ferrer a setembre per a no interferir en l'activitat de l'Arenal en ple estiu

25 jun 2020 La suspensió dels processos de contractació associats a l'Estat d'Alarma ha retardat el calendari previst per a aquesta obra que havia d'estar acabada abans de l'estiu

L'Ajuntament de Xàbia ha decidit posposar al mes de setembre les obres de reparació del passeig David Ferrer de l'Arenal. El lloc va ser arrasat per la borrasca Gloria i després dels treballs d'emergència per a retornar-li la seguretat i neteja (que van permetre reobrir-lo en tot just una setmana), una inspecció tècnica va avaluar els danys estructurals i els va xifrar en més de 200.000 euros.

El volum de la reparació va obligar a licitar primer la redacció tècnica del projecte i després l'execució de l'obra. Malgrat que aquest procés regulat per la Llei de Contractes sol prolongar-se en circumstàncies normals durant dos mesos, al febrer es comptava amb suficient marge de temps perquè estiguera llest abans de l'estiu.

No obstant això, la pandèmia de la Covid19 ha fet saltar per l'aire el calendari previst ja que la declaració de l'Estat d'Alarma va deixar suspesos en tot el país els processos públics de contractació durant dos mesos. A pesar que l'Ajuntament ha donat caràcter prioritari a aquesta obra (la va licitar el 7 de maig, el primer dia que era legalment possible) el procés d'adjudicació no va acabar fins la setmana passada quan es va adjudicar a l'empresa Víctor Tormo S.L. per 165.879,35 euros.

Des de l'executiu es considera que les dates en les quals estem, amb la temporada alta iniciada, no són compatibles amb unes obres que comporten l'ocupació parcial del pàrquing i del passeig, el clos del passeig i de part de la platja just quan més afluència de banyistes i volum de negoci hi ha i enmig d'una crisi sanitària que també aconsella deixar espai suficient per a mantindre distàncies entre persones.

L'Ajuntament ha donat instruccions per a apilar i ordenar les grans peces de pedra que estan dins de la platja per a evitar perills durant aquests mesos i posposar la reparació total a setembre. Des de l'executiu lamenten no tindre en les condicions òptimes un espai tan emblemàtic com és el passeig David Ferrer i demana comprensió davant unes circumstàncies “que no podem evitar” com són la pandèmia de la Covid19 i el compliment de la Llei de Contractes.