Els voluntaris de Balcó a la Mar inicien l'1 de juliol la campanya de vigilància en les zones forestals del sud de Xàbia

17 jun 2020

Els Voluntaris de Balcó a la Mar reforçaran des de l'1 de juliol les labors de vigilància forestal i prevenció en les zones forestals del sud del municipi com la Guàrdia, Costa Nova o la Granadella.

Aquesta agrupació, lligada a l'associació de Veïns Hispanòfils de Balcó a la Mar, encara la temporada d'estiu amb energies renovades, nous voluntaris i la millora dels seus vehicles, material i equips. Durant els mesos d'estiu, realitzaran  reguardes de vigilància totes les vesprades i tindran a algú operatiu en el seu repten les 24 hores per si és necessari mobilitzar-se.

Hui l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències, Pepa Gisbert, han visitat la seu dels Voluntaris per a agrair-los la gran tasca que realitzen tant en prevenció d'incendis com en les altres situacions d'emergència que es puguen patir, com a inundacions.

De fet, el creixement d'aquesta mena d'incidents associats al temps advers ha fet que aquest cos haja apostat per equipaments específics com a material per a retirar amb les màximes garanties de seguretat branques o arbres caiguts pel vent, bombes de buidatge o equips de vadeig (botes d'aigua soldades als pantalons) per a quan cal acovardir aigua acumulada.