Traslladen dues fosses de la necròpoli romana del Muntanyar a l'ermita funerària de Sant Joan

10 jun 2020

El Museu Soler Blasco de Xàbia ha coordinat el trasllat i reubicació de dues fosses funeràries excavades en pedra tosca, procedents del sector de la necròpoli romana d'inhumació del Muntanyar.

Aquestes tombes, que corresponien a un adult i un xiquet, formen part de les 38 tombes descobertes en una excavació arqueològica realitzada en 2005 en el solar de l'antic xalet conegut com “Les Roques», enfront del Parador de Turisme.

Els dos blocs de tosca, d'uns 10.000 quilos de pes, van ser traslladats en 2007 prop del marge esquerre de la desembocadura del riu Gorgos, just on ara està construint-se el nou pont de Triana. En aquest emplaçament han passat bastant desapercebudes i des de fa temps Cultura valorava la seua reubicació.

Ara, els treballs i les noves necessitats del pont han constret a buscar la nova ubicació per a aquestes tombes romanes, que s'han emportat al vell cementeri de Sant Joan per a incorporar-les a la ruta cultural de l'antiga ermita, convertida en un espai on s'explica com han abordat la mort els qui ens han precedit en aquestes terres i quals han sigut els seus rituals.