Les platges de Xàbia mantindran aquest estiu els serveis de temporada com els quiosquets i hamaques

05 jun 2020

El departament de Medi Ambient i Platges de l'Ajuntament de Xàbia informa que s'ha aconseguit un acord amb les diferents concessions temporals de les platges perquè puguen mantindre els seus serveis aquest estiu.

L'edil responsable, Toni Miragall, ha explicat que els quiosquets del Primer Montañar començaran a donar servei el pròxim 15 de juny –coincidint amb el previsible passe a la fase 3 del procés de desescalada- i estaran oberts fins al 30 de setembre. En total hi haurà 3 quioscos, ja que dos dels cinc que van obtindre la concessió inicialment per al període 2018-2021 havien desistit prèviament per causes alienes a la crisi de la Covid19.

També el 15 de juny començaran a treballar els serveis de lloguers nàutics a les platges de l'Arenal i Montañar mentre que les concessions d'hamaques i ombrel·les esperaran a l'1 de juliol per a iniciar la seua temporada.

L'Ajuntament ha mostrat el seu suport als titulars de les concessions enfront de la incertesa sobre la campanya que ara comença i les limitacions que hauran de respectar amb la finalitat que es mantinguen llocs de treball i es continue prestant un servei que dóna més atractiu a les platges. És per això que ha recalculat les taxes que han d'abonar concorde als nous períodes d'ocupació i a les mesures de distància social que han de complir dins dels protocols de seguretat per a evitar la propagació de la Covid19. El Consistori per tant assumirà aquest minvament d'ingressos a pesar que com a administració intermediària ha de pagar al servei provincial de Costas el cànon íntegre corresponent al temps d'ocupació de les concessions.