Xàbia acorda donar més facilitats per als rebuts de l'aigua: ajornar el pagament fins a final d'any o prorratejar-los en 9 quotes

01 jun 2020 Amjasa bonificarà les factures del Estat d'Alarma a famílies, treballadors i col·lectius vulnerables seguint els criteris de Serveis Socials

L'empresa municipal d'aigües, Amjasa, ha aprovat hui en el seu consell d'administració les fórmules de suport als seus abonats en el marc de la crisi de la Covid19. A més del pla d'ajudes extraordinàries ja anunciat -amb bonificacions en les quotes de servei, de consum de l'aigua i del clavegueram per a famílies i col·lectius vulnerables (en desocupació, afectades per un ERTE o Cessament d'Activitat o amb jornada reduïda per motius de cura) per al qual ha reservat 1 milió d'euros,-  també ha planificat una ajuda de caràcter general que s'aplicarà a la totalitat dels abonats independentment de la seua situació econòmica: una moratòria fins al 31 de desembre en el termini voluntari de pagament de les factures de març-abril i maig-juny.

Amjasa ha paralitzat la seua facturació des que es va declarar l'Estat d'Alarma i per a evitar l'acumulació de factures per consum quan aquest s'alce, planteja l'ajornament de rebuts adaptats a les necessitats de cada abonat. En concret es permetrà pagar els rebuts corresponents als mesos d'abril, maig i juny en qualsevol moment fins a final d'any. O prorratejar el deute al llarg de les pròximes 9 quotes bimensuals.

A més, per al cas de tots els rebuts emesos en els mesos de l'Estat d'Alarma, és a dir, dels mesos de març, abril, maig i juny Amjasa ampliarà el període voluntari de pagament fins al 30/12/2020, de manera que sempre que es paguen aquests rebuts en aquest període no generaran interessos de demora.

D'igual manera, els que preferisquen mantindre el ritme ordinari de pagaments fins i tot durant l'estat d'alarma, poden sol·licitar a l'empresa que els facture.

Quant a les ajudes extraordinària (bonificacions en les quotes) es tramitaran a través dels serveis socials i es regularan amb els mateixos requisits de les altres ajudes municipals. Podran sol·licitar-se en el termini de 10 dies des de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província i en el cas de les famílies i col·lectius vulnerables que tinguen reconeguda tal situació i siguen beneficiaris de les ajudes socials de l'Ajuntament de Xàbia el termini finalitzarà el dia 30 d'octubre de 2020.

 

Per a més informació, els interessats poden contactar amb l'empresa a través del telèfon 96 579 01 62 en horari d'oficina (de 9 a 14 hores) o remetent un correu electrònic a amjasa@amjasa.com