XÀBIA COMPLEIX ELS SOMNIS DELS TURISTES DESPRÉS DE LA CRISI DEL COVID-19

28 may 2020

Baix l'etiqueta #SueñoconXàbia, el Departament de Turisme de l'Ajuntament de Xàbia llança hui una primera precampanya de comunicació en les xarxes socials Instagram i Facebook que busca situar a la localitat com una destinació anhelada en temps de confinament.

El concepte d'aquesta precampanya gira entorn de Xàbia com un lloc a visitar quan es permeta la mobilitat general per part de les administracions. Durant la crisi sanitària del Covid-19, la gent ha tingut somnis estranys, però aqueixos somnis amb el temps s'han anat buidant gràcies a la visió de Xàbia com una destinació per a vacacionar.

La campanya està molt enfocada a la xarxa social Instagram, en el format story, el que en l'actualitat té un major creixement i interacció per part dels usuaris. En Instagram i també en Facebook es publicaran una sèrie de cinc vídeos de curta duració i d'inspiració onírica basats en aquests somnis. Al principi són estranys, amb records del temps de quarantena, però van evolucionant amb les imatges de Xàbia com a protagonistes.

Aquests vídeos es promocionaran entre el públic que s'ha triat com a determinant per a rellançar la marca Xàbia de cara a la campanya estiuenca. Son la Comunitat Valenciana, la de Madrid, Castella-la Manxa, La Rioja, País Basc, Navarra i Aragó. I a l'espera que es produïsca una obertura del turisme internacional.

Sorteig d'experiències somiades
Amb l'objectiu de fomentar la compartició d'aquests somnis, la continuïtat d'aquesta precampanya és un sorteig. La mecànica consisteix en el fet que a partir de la publicació dels cinc vídeos els usuaris compartisquen un desig d'experiència a Xàbia (bussejar, passar un cap de setmana, anar de compres, menjar en un restaurant…) amb un vídeo, una foto… en les diferents xarxes socials amb l'etiqueta #SueñoconXàbia i la seua ubicació en aqueix moment. El Departament de Turisme triarà alguns d'aquests somnis i els farà realitat. Els guanyadors hauran de gaudir de les experiències a Xàbia.

Precampanya disruptiva
El regidor de Turisme, Toni Miragall, ha explicat que s'ha apostat per una campanya "disruptiva, allunyada dels conceptes més formals, perquè ens trobarem amb un mercat replet de campanyes publicitàries de les destinacions turístiques. Confiem que aquesta campanya original, que apel·la a una cosa tan personal com els somnis, cride l'atenció del nostre públic objectiu”.

Destinació amb valors que no canvien
Aquesta precampanya és el pròleg de la campanya principal per a la promoció de Xàbia després de la crisi sanitària del Covid-19, que està previst llançar a principis de juny. D'aquesta campanya es pot avançar que es basarà en vídeos de major duració, enfocats a visualitzar a Xàbia com una destinació que ha mantingut la seua essència malgrat la crisi. La campanya comunicarà que Xàbia continua sent un lloc perfecte per a les vacances no sols a l'estiu sinó al llarg de tot l'any gràcies a conservar els seus valors: sostenibilitat, gestió dels recursos naturals, oferta gastronòmica i comercial, naturalesa…