Xàbia reactiva el Consell dels Xiquets por víes telemàtiques

11 may 2020 Els xiquets i xiquetes presenten les seues idees per als parcs de Thiviers i el Freginal

El Consell dels  Xiquets i Xiquetes de Xàbia ha tornat a l'activitat tirant mà de les vies telemàtiques. Al llarg del confinament ja són dos les reunions mantingudes per aquest òrgan de participació infantil que no ha volgut deixar de costat les propostes en les quals estaven treballant aquest curs.

La regidora d'Educació, Infància i Participació Ciutadana, Montse Villaverde, ha explicat que han avançat en les seues idees i aportacions per a millorar els parcs de la plaça Reina Sofia –Thiviers- i el de la plaça Xativa, en el Freginal.

En aquest sentit, han proposat que el parc Reina Sofia es dividisca en tres zones, una de jocs, una esportiva i una per a gent gran, mentre que deixen el parc del Freginal amb dues zones: una de joc i una per a gent gran.

Villaverde ha apuntat que l'assistència a aquestes reunions telemàtiques ha sigut molt bona i han participat la majoria de consellers i conselleres, aportant idees de tota mena, des de logístiques a integradores per a persones amb diferents necessitats i capacitat de mobilitat. Des del Consell dels Xiquets han volgut destacar el treball realitzat per Tania Ferrer i Yaiza Romero, alumnes de sisé de primària del CEIP Port de Xàbia, que van realitzar una presentació amb un "genialy" molt complet i amb el qual animaven als seus companys i companyes a aportar idees al projecte, “alguna cosa que van aconseguir perquè ens van fer arribar un bon llistat d'idees i propostes”. D'altra banda, també posen en relleu el treball de Llum Moragues i Llúcia Soler, alumnes de cinqué de primària del CEIP Graüll, els qui entre les seues propostes van incloure unes infografies de com els agradaria que foren els parcs.

No obstant això, tots els membres del Consell han fet alguna aportació; des de com els agradaria que fóra la vegetació a la forma de les papereres, perquè es puga classificar els materials en elles i reciclar, o el seu material; evitant metalls per a no cremar-se les mans. També els jocs, perquè siguen divertits per a totes les edats i mobilitats o els bancs, els jocs de taula o tradicionals per a la gent gran. En definitiva, segons conclou l'edil, han aportat “moltes idees i molta creativitat”.