Xàbia atorga 850 ajudes d'emergència en 50 dies

06 may 2020 L'Ajuntament reforça els serveis socials davant l'al·luvió de sol·licituds d'assistència y reuneix a la Mesa de la Solidaritat

El departament de Serveis Socials de Xàbia continua afrontant un considerable volum de treball des que va començar l'alarma sanitària per la Covid19. Segons l'últim balanç de la regidoria que dirigeix Rita Berruti, ja són 850 les ajudes d'emergència que s'han tramitat i concedit des que va començar la crisi.

Fins ara, l'Ajuntament atorgava en tot un any una mitjana de 250-300 d'aquestes prestacions per al més bàsic, per la qual cosa la xifra –850 ajudes en 50 dies- comença a donar pistes de quin és la situació en la qual deixa a moltes famílies l'emergència derivada de l'epidèmia sanitària.

Per a donar eixida a aquesta gran demanda social, l'Ajuntament ha reforçat al departament amb personal d'altres àrees i que ara se suma a l'equip de tramita les sol·licituds d'ajudes. A més, la setmana passada es van incorporar dues treballadores socials, una subvencionada per la Generalitat i que enforteix a l'equip base i una altra per a cobrir una plaça que va quedar vacant fa uns mesos.

L'executiu també té en previsió continuar augmentant el personal de l'àrea social per a poder donar una bona resposta al repte que suposarà tornar a l'atenció presencial. A nivell econòmic, el Consistori disposa d'una partida de 2’8 milions d'euros per a abrigallar a qui més el necessite, a més de treballar en altres línies d'ajudes directes i un pla d'ocupació social.

De moment, les ajudes que s'han atorgat són les nomenades d'emergència, consistents en vals per a comprar menjar i productes de primera necessitat durant diverses setmanes.

A nivell d'atenció a situacions personals precàries, l'Ajuntament de Xàbia compta amb la valuosa ajuda d'associacions i ONGs que també estan donant resposta a aquesta demanda sense precedents. De fet, aquesta setmana s'ha reunit la Mesa de la Solidaritat per a poder tindre una visió global de com s'està vivint aquesta crisi i coordinar tots els recursos dels quals disposa el municipi per a gestionar els problemes socials i l'atenció a persones que travessen qualsevol tipus de dificultat.

L'alcalde, José Chulvi, ha volgut agrair l'important treball als representants de Càritas de la Parròquia de Sant Bartolomé i de la Parròquia de La nostra Senyora del Loreto, de l'Assemblea Local de Creu Roja, Todos Juntos Jávea o el Rotary Club, així com de Salut Pública i dels diferents departaments de l'Ajuntament que estan en primera línia de la resposta a aquesta crisi, com els propis Serveis Socials o la Policia Local i el Creama.